2011. január 29., szombat

Meggyes túrós sütemény

Két süteményből kombináltam össze. Mind kettő Moha receptje.


A piskóta alsó része Narancsos túrós szelet alapján  készült kicsit átvariálva.
A meggy úgy készült mint Mohánál a Zabpelyhes meggyes sütemény tölteléke.
Jöjjön a recept:
Kakaós piskóta:
6   db   tojás
18   dkg  cukor
2   dkg   kakaó
1   g     sütőpor
10   dkg   liszt
Tojás fehérjéket felverjük félig hozzáadjuk a cukrot. Keményre verjük fel.
  Ezután egyenként hozzá adjuk a tojássárgákat.
Ezzel is verjük öt percig ezután hozzá adjuk kanalanként a liszt, kakaó, sütőpor átszitált keverékét.
Minden műveletet  teljes fokozaton végezzük.
180 fokos sütőben sütjük. Én ezt tepsibe tett sütőkeretben végezte.

Meggyes töltelék:
1   üveg   meggy   befött
1-2   kanál  cukor
2   kanál    étkezési keményítő
Meggyet leszűrtem cukorral és az étkezési keményítővel lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítem.   
Belekevertem a meggyet és félre tettem hűlni.

Túrós   töltelék:
75  dkg   túró
18  dkg  cukor
vaníliás cukor, citromhéj
18  g   zselatin
A túrót cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal összekeverem.
Zselatint kis vízzel összekeverem olvadásig melegítem (nem kell forrnia).
Hozzá keverek két kanál túrót összekeverem és hozzá teszem a többi túróhoz és azzal is összekeverem.
A kihűlt piskótára teszem a túrót  elsimítom erre jön a meggy azt is elsimítom.    
Tetejére 1 csomag torta zselét teszek. Készítése a  használati utasítás szerint.
1 óra múlva fogyasztható de másnap a legfinomabb.  


2011. január 26., szerda

Amerikai sült csirke mexikóis rizzsel. Újra díjat kaptam...


Amerikai sült csirkével már foglalkoztam a blogomon itt.
Most fél kiló csirkemellből készült ugyan úgy mint  a fenti linken.
Ezzel a módszerrel nem száraz a csirkemell hanem finom omlós. 
Mexikóis rizs meg pont passzol hozzá.
30 dkg rizst beáztatunk vízzel ami jól ellepi. 
Közben olajon megpárolom a mexikói zöldséget teszek rá sót borsot, vega fűszert meg petrezselymet.
Erre teszem rá a beáztatott leszűrt rizst átforgatom a zöldségekkel és dupla mennyiségű vízzel felöntöm.
Felforralom és lefedve közepes lángon 10 percet főzőm. Ha letelt az idő lekapcsolom a gázt és hagyom állni körülbelül 15 percet ezután jól átkavarom és lehet tálalni.
Ez az ebéd 50 perc alatt készült el.
Újra megkaptam a:
Most Dittától. Nagyon szépen köszönöm a díjat!:)
Feltételekről itt olvashatsz.
Név szerint most nem adom át de jelképesen minden kezdő blogernek szeretettel küldöm!:)
Utólag teszem be, hogy a díjat megkaptam  Nem vagyok mesterszakács blog szerzőjétől is!:)
Neki is köszönöm!:)






2011. január 24., hétfő

Díjat kaptam

Kaptam e nagyon kedves díjat Ildyítől amit nagyon szépen köszönök neki!:)

A díjhoz szabályok is tartoznak. Ezek a következők:

- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.

- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.

- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.

- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.
Alábbi blogereknek adnám a díjat sok szeretettel:
Anyatigris tortái
Tűzpadka
Katica manó
Juci a konyha főnők
Mariska blogja

2011. január 21., péntek

Rétesek ( Meggyes túrós és meggyes mákos, túrós)

Túrós rétest már hoztam a blogomra receptje itt most is így készült csak kimaradt túró azt betöltőtettem a  harmadik rétesbe. Vettem  ki mélyhűtőből mirelit meggyet úgy 40 dkg-ot  annyi volt a zacskóban.
Ezt kicsit kimelegítettem mikróban tettem hozzá cukrot és tönköly búzadarát és ebből tettem a túróba.
Ugyan úgy jártam el mint a túrósnál feltekertem olajos tejföllel lekentem. 200  fokon sütöttem.
Maradék meggyet mákkal kevertem el, sűrűnek kell lenni.
Két rúd rétes készült belőle.  Ugyan úgy mint az előzőek!



2011. január 20., csütörtök

Sajtos tejfölös karfiol

Nem olyan régen Edónál láttam rakott karfiolt.
Nagyon megkívántam de egy jóval egyszerűbb változat készült el nálam mint Edónál.
Hozzávalók ( 4 személyre):
2 kisebb fej karfiol
só, vega fűszer, bors
       2     dl       tejföl
1   db  tojás
5  dkg   vaj
15  dkg   trappista sajt
3 liter vizet feltettem forrni tettem bele sót és vega fűszert.
Körben rózsáira szedtem a karfiolokat és alaposan megmostam.
Forrásba lévő vízbe bele tetettem és puhára főztem.
Közben 180 fokra bekapcsoltam a sütőt.
Kivajaztam egy jénait. A megfőtt karfiolokat leszűrtem beletettem a  jénaiba.
Kis vaj kockákat tettem  rá. A tojást sóval, borssal jól felvertem belekevertem a tejfölt s ráöntöttem a karfiolra. Sajtot lereszeltem és rátettem a tejfölre. 
Fél óra alatt pirosra sütöttem.
Nagyon könnyű finom ebédünk volt! 




  

2011. január 17., hétfő

Muffin

Volt a blogomon már muffin itt de ennek ellenére ha hasonlít is rá ez kicsit más mint az előző!

Hozzávalók: 
20 dkg       liszt
20 dkg     cukor
20 dkg    vaj ( én margarint használtam)
5 db     tojás
1/2 csomag   sütőpor
1   csomag vaníliás cukor
citromlé ízlés szerint
A sütőt 200 fokra bekapcsolom. Muffin formát papírokkal kibélelem.
A margarint felolvasztom a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverem. (mixerrel).
Szitált lisztet és sütőport lassan hozzákeverem végén teszem bele a citromlét.
Formába teszem kisütőm 20-25 perc gázsütővel.
Ebbe nem került kandírozott narancs citrom héj.
Eredeti recept itt.
A bevonat most egy tábla étcsokoládéból 1 kanál cukorból és 1 kanál vízből készült.
Lassu tűzőn kikevertem. Levéve a tűzről 2 dkg vajat kevertem hozzá..
Bevontam vele a muffinokat, megszórtam kókusszal és dekor cukorral.
Amiben még más a muffin, hogy újfajta papírt használtam amit még karácsonyra vettem
Vikiével  együtt a Lehelen. Amit Bianka ajánlott  itt.
Ezért jó blogokat olvasni, mert jó receptek mellett jó termékeket találunk.:)
   



  

2011. január 15., szombat

Mézes puszedli

Nem úgy mint eredetileg némileg átvariáltam.
Az alap tészta megmaradt csak annyit változott, hogy kiszaggatás után lekentem tojás fehérjével és tetettem rá diót, mandulát, kókusz csipszet  aszalt sárga barackot de ennek elég nagy választéka lehet bármely aszalt gyümölcs mehet rá vagy mogyoró is például.
Maga a mézest annyira megkedveltem, hogy biztos rendszeresen fogom sütni.   
Köszönöm szépen Moha! Kép alatt a linken van a recept ! Érdemes kipróbálni!:)

2011. január 14., péntek

Kocsonya

Nálunk általában egy évben egyszer készül kocsonya és ez általában januárban szokott lenni.
Az ok egyszerű csak a  férjem eszi a családban így ilyenkor 3-4 napig ezt eszi és ez kitart egy évre.
Ebből keveset nem éri meg készíteni!
Hozzávalók:
2 kilós kocsonya hús ( lidl-be vettük jobbára körömből, bőrkéből, csülök darabokból állt)
0,5 kiló  füstölt oldalas
1 sárga és 2 fehér répa
4 fej hagyma
1 egész fokhagyma, só, bors, erős paprika
Húsokat alaposan megmossuk létisztíjuk.
Feltesszük főni úgy, hogy a víz jól ellepje erre körülbelül 3-4 liter ment.
Beletettem a zöldséget és a fűszereket folyamatosan szedtem róla a habot. 
Vizet közben pótolom.  Teljesen puhára főzzük a húsokat úgy, hogy a csont simán kijöjjön belőle.
Ez körülbelül 3-4 óra. Kiszedtem a húsokat hagyom kicsit hűlni aztán kicsontozom.
Közben a levet leszűrtem egy másik edényben. Hideg helyre tettem.
Elosztotta férjem a húst három nagyobb jénaiban a kihűlt lét ráadagolta és hűvös helyre tette.
Piros paprikával meglehet szórni és kenyeret adunk hozzá.
  

2011. január 6., csütörtök

50. olvasom.

50. olvasómat  Erinaceat szeretném köszönteni ezzel a szál virággal:
Ericanea a Praliné Paradicsom blog szerzője. Nagyon finom desszertek készítője!:)

2011. január 5., szerda

Lencsés egy tál.

Kifőztük  10 számában találtam ezt a nagyon jó receptet.
Jó kaja  oldalán itt található.
Persze én átdolgoztam kicsit.
Nálam teljesen Magyaros lett.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
1 kanál zsír 
15  dkg kolozsvári szalonna
1  szál mangalica száraz kolbász
0,5 kg  lencse
babérlevél, só, bors, cukor, ecet
rántás
Szalonnát zsíron a hagymával megsütöttem rátettem a kolbászt is.
Össze kevertem felöntőtettem vízzel beletettem az előző este beáztatott lencsét és a fűszereket.
Nem sokat, mert a szalonna sós a kolbász meg eléggé fűszeres volt.
Puhára főztem a lencsét. Közben elkészítettem a rántást 1 kanál zsírral kevés liszttel piros paprikával.
Berántottam a lencsét tettem bele ecetet meg egy kis cukrot. 
Így is nagyon jó lett!
Jó kaja köszi az ötletet!:)     

2011. január 2., vasárnap

Kókuszgolyó...

Kókuszgolyók meg kaptárak. Kaptárakat Vikitől kaptam itt írtam róluk. Ma használtam őket először de nem utoljára az biztos. Másfajta receptből már készítettem kókuszgolyót de ezt a receptet férjemnek köszönhetem, mert felhozott  a levelesből egy ebéd házhoz szállításos ajánlót a receptet onnét vettem.
Megkerestem honlapjukat és ott is fenn van a recept! 
Itt található! 
Recepten csak annyit változtattam, hogy meggylé helyet most tej ment bele!
Átmásolom ide a receptet:

Kókuszgolyó

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
meggybefõtt leve
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket
a kókuszreszelékben.
Letakarva a hűtõszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.

Érdemes az oldalra benézni, mert van más recept is.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis