2009. december 28., hétfő

Sajtos bagett. Mini változat.


Hosszú ideje csak kenyeret meg  kalácsot süttem mivel több édességet sütöttem Karácsonyra igy nem sok időm maradt a péksütemény formázásra.
Ma úgy döntöttem, hogy Limara féle sajtos bagettet sütőm meg de kisebb változatban.
Nem hat hanem tíz felé vágtam a megkelt tésztát ami két tepsire került:


20-25 perc kelesztés után bevágtam és még 10 percet kelesztettem.
Utána megszórtam reszelt trappista  sajttal :


Bespricceltem vízzel:
 

220 fokos előmelegített sütőben kb 20 percet sütöttem.
Kisülve a fenti képen látható.
Másik változatát sütő papírral bélelt tepsibe tettem:


Erre nagyobb darabokra vágott  mozzarella sajtot tettem és bespricceltem.
Ugyan úgy sült mint a másik:


Látványra a zacskós sütés a szebb de ízre mind kettő finom.


1 megjegyzés:

  1. Szia, honnan van ekkora sütőzacskód, amibe ilyen nagy tepsi belefér?
    A bagetteid nagyon guszták.

    VálaszTörlés