2010. április 23., péntek

Tejfölös sajtos pogácsa.

A recept Horváth Ilona: Szakácskönyvéből van.
Módosítás annyi, hogy tettem rá sajtot is és a fenti képen nagyobbra szaggattam.  

Hozzávalók:
50     dkg      liszt 
 25     dkg     vaj vagy margarin ( én vajjal készítettem.)
 2       db     tojássárga 
3     dkg     élesztő
2      dl     tejföl
1     dl     tej 
só ízlés szerint
1 dkg cukor

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, 

 
amit fél óráig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk és háromba 
hajtjuk.

 
Ezt még kétszer megismételjük 20-20 perces pihentetés után.

 
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle ( lehet nagyobbat is kép fent!).
 
A sütőlemezen  előbb 10 percet pihenjen, mert  különben a pogácsák eldőlnek. 
Nekem így is eldőltek! Sajttal megszórtam őket ( kb.15 dkg reszelt trappista sajt).
 
180 - 200 fokos sütőben sütjük. 


Nagyon finom könnyű pogácsát kapunk.







6 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós! Vinnék pár darabot!:))

    VálaszTörlés
  2. Ha már csomagolsz kiskuktának, akkor gondolj rám is :)

    Nagyon jól néznek ki

    VálaszTörlés
  3. Máris csomagolok lányok!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyes kis adag!Jah, és naná, hogy én is kérek!:)

    VálaszTörlés
  5. Rendbe Szepyke! Csomagolok!:)

    VálaszTörlés
  6. nagyon szépek ,el is készitem :):):)

    VálaszTörlés