2011. március 14., hétfő

Hercegnő burgonya

Több helyen találkoztam a Hercegnő burgonya képével és receptjével. Rákeresés után több receptet átolvastam a No salty-n találtam meg egy jó receptet.
Én    kicsit több burgonyát főztem kb. 70 dkg-ot. Vajból 7 dkg ment bele de tojássárgájából kettő.
Fűszerek só, bors szerecsendió volt.Amikor kicsit hűlt a krumpli a vajjal és a fűszerekkel az után tettem bele a tojássárgát és robot habverőjével jól átkavartam.  A tepsit kivajaztam nyomó zsákba tettem és csillagcsővel kinyomtam a burgonyás pürét:

220 fokos sütőben sütöttem 20 percet. Ezután grilleztem 10 percet. ( gázgrilles sütőm van)

Készre sült!


Rántott hal mellé tálaltam.






7 megjegyzés:

  1. Juj nagyon guszta. Már rég óta ki szeretném próbálni, mert olyan mutatós

    VálaszTörlés
  2. Bianka nekünk nagyon ízlett!
    Tibi is rögtön mondta, hogy nagyon szép!:)
    Köszi a dicséretet!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett,úgy hallal együtt meg is enném:-)

    VálaszTörlés
  4. Ügyes vagy! Egyszer csináltam, nem sikerült, azóta elkerülöm.

    VálaszTörlés
  5. Ditta köszönöm! Küldjek?

    Móni köszönöm neked is!:) Nekem elsőre sikerült! Bár mindennel így lenne!

    VálaszTörlés
  6. Olyan szépek lettek mint valami kis virágok!
    Egy kis türelemjáték , de megéri!!
    Biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Juci! Nagyon finom volt!
    Mostanában rendszeresen használom a habzsákot ezért egyre gyorsabban megy vele a dekorálás! :)

    VálaszTörlés