2011. április 17., vasárnap

Raffaello jellegű bonbon

Folyamatosan hozni kezdem a bonbonokat. Most ez a csoda finom Raffaello jellegű bonbon jön.
Kiinduló recept itt
Hozzávalók:
15 dkg fehércsokoládé
2  ek.  mascarpone
2   ek.  tejszín
2  ek.  kókusz reszelék
2 tk  porcukor
15  db  fél mandula pirított
Temperált fehércsokival kikentem a bonbon formát. 20 percre hűtőbe tettem. Azt szoktam figyelni, hogy szilárd legyen a csoki ez után lehet tölteni. Habverővel kikeverem a krémet a mascarpone, tejszín, kókusz és a porcukorral. Ezt töltöm bele a formába. Újra pihent a hűtőben kicsit. Megmaradt fehércsokit temperálom és ezzel zárom le a bonbon formát. 1 órára mehet vissza a hűtőbe. Én sokszor este készítem a bonbont akkor másnap reggel veszem ki a formából. Díszítésnek temperált étcsokit használtam.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon elegáns lett a fekete csokipöttyel díszítve! Nálunk nagy kedvenc!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Eri! Már nálunk is az!:)

    VálaszTörlés
  3. Mary,nagyon belejöttél már,profi vagy!:-)Nézzél majd be hozzám kérlek van egy meglepim!:-)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Ditta! Profitól még messze vagyok.:D
    Nézek!:)

    VálaszTörlés