2011. június 19., vasárnap

Epres mascarpone-s torta

Két hete készült tortám.  Már itt az ideje, hogy felkerüljön.
Piskóta  receptje itt.
Krém: 
500 g mascarpone sajt
400   g   tejszín + 200 g
2  csomag hab fixáló + 1 csomag
100  g  porcukor
1 tk vaníliás porcukor
300  g  eper
Felvertem félig a tejszínt beletettem a habfixálót készre vertem vele.
Hozzá kevertem a mascarponét a por és vaníliás cukrot.
3 felé vágtam a tortát alsó lapra krém került rá egy sor félbe vágott eper utána még egy sor krém.
Rá a következő lap és ismét krém, eper, krém következett lefedtem az utolsó lappal ezt vékonyan lekentem krémmel a tetejét és az oldalát is. Hab kártyával dekoráltam. Megszórtam  a tetejét kicsi kakaóval,
betettem a hűtőbe.   Fenn maradt tejszínt félig felvertem hozzá tettem 1 kanál porcukrot meg a habfixálót.
Jól felvertem  habzsákba tettem és ezzel dekoráltam a tortát. Finom lett, sajna több kép nem készült a megfázásom miatt!  





9 megjegyzés: