2011. október 17., hétfő

Madártej

Ma van férjemnek 57. szülinapja! Innét is boldog szülinapot JANIKÁM!
Tűzhely sütője még mindig nem jó így egyik  kedvenc édessége készült a Madártej.
Torta is készül majd ha jó lesz a sütő! Erről annyit, hogy még várják az alkatrészt Olaszországból!

                                     Madártej


Hozzávalók:
4   db    tojás
1 kanál  porcukor
5 kanál  kristálycukor
1/4  rúd  vanília
1  liter   tej
Alap menyiséget Pelle Józsefné : Csemegék könyvéből vettem a receptet kicsit átvariáltam.


Tojás fehérjét 1 kanál porcukorral kemény habbá verjük. Felmelegíttet forró tejbe  evőkanállal nagy tojásfehérje galuskákat szaggatunk . ( Lassu tűznél). Egyszerre keveset, mert megnőnek. Fél perc után megfordítjuk és fél perc mulva kiszedjük szűrőkanállal. Forró tejet félre tesszük a habgaluskák alól a tejet hozzáöntjük.   Amikor elkészült a hab felverjük a tojás sárgáját a cukorral a forró tej felét belekeverjük ( hő kiegyenlítés) ezt a fennmaradó tejhez öntjük, bele tesszük a vaníliát és lassú tűznél állandón keverve addig főzzük amíg besürgősödik. Tűzről levéve kivesszük a vaníliát és addig keverjük amíg langyos nem lesz. Ezután óvatosan a habgaluskára merjük. Hűtve fogyasztjuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a madártejed! Boldog szülinapot a férjednek! És szurkolok, hogy megjöjjön már az a fránya sütőalkatrész!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük kedvességed Zsuzsi!
    Sütő miatt már elvonási tüneteim vannak!

    VálaszTörlés
  3. Boldog szülinapot a férjednek :)

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse az Ünnepelted!

    VálaszTörlés
  5. Juci és Bianka köszöni szépen a Párom!:)

    VálaszTörlés
  6. Boldog Szülinapot Apának. A madártejért pedig sorba állok, hátha jut még egy kicsi :)

    Na végre Marym, hogy megjött az alkatrész, gondolom már alig várod, hogy összeszereljék. Jó sokat kellett várni.

    VálaszTörlés
  7. Köszöni Vikikém a Párom!
    Egy tuti tényleg nagyon várom a szombatot! :)

    VálaszTörlés