Tegnap készült, mert ma a kalács került sorra.
Kenyerem össze tétele állandóan változik de az alap adagok Limara jól bevált kenyere.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta ( előző este veszem ki a hűtőből ha reggel indítom a kenyeret. )
2 tk só
3 kanál burgonya pehely
1 kanál zabpehely
3 dkg zabpehely liszt
7 dkg tönköly tk. liszt
10 dkg fehér tönköly liszt
30 dkg kenyér liszt
1 tk cukor
2 kanál olíva olaj
1 dkg élesztő
1 dl kefir
2 dl víz ( ez lehet több és kevesebb is elsőre 1,5 dl-t teszek bele)
Ebben a sorrendbe teszem a kenyérsütőbe az alapanyagokat 20 percet dagasztja ezután kelesztő tálba teszem és kicsit átgyúrom kelesztem fél órát ekkor átforgatom, fél órai kelesztés után formázom sütő papírral kibélelt kacsasütő jénaiba teszem . Ekkor 230 fokra bekapcsolom a sütőt. Fél óra kelesztés után pengével bevágom négy helyen, vízzel bespriccelem. Egy órát sütőm.
Öreg tészta receptje
Kenyér készítés fázis képekkel
Kenyerem össze tétele állandóan változik de az alap adagok Limara jól bevált kenyere.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta ( előző este veszem ki a hűtőből ha reggel indítom a kenyeret. )
2 tk só
3 kanál burgonya pehely
1 kanál zabpehely
3 dkg zabpehely liszt
7 dkg tönköly tk. liszt
10 dkg fehér tönköly liszt
30 dkg kenyér liszt
1 tk cukor
2 kanál olíva olaj
1 dkg élesztő
1 dl kefir
2 dl víz ( ez lehet több és kevesebb is elsőre 1,5 dl-t teszek bele)
Ebben a sorrendbe teszem a kenyérsütőbe az alapanyagokat 20 percet dagasztja ezután kelesztő tálba teszem és kicsit átgyúrom kelesztem fél órát ekkor átforgatom, fél órai kelesztés után formázom sütő papírral kibélelt kacsasütő jénaiba teszem . Ekkor 230 fokra bekapcsolom a sütőt. Fél óra kelesztés után pengével bevágom négy helyen, vízzel bespriccelem. Egy órát sütőm.
Öreg tészta receptje
Kenyér készítés fázis képekkel
Gyönyörű a kenyered!, mint mindig!! :)
VálaszTörlés@Csilla
VálaszTörlésKöszi szépen Csilla! :)