Múlt héten valamelyik este a Paprika tévén volt Jamie Oliver egy calzone recepttel ami kedvet csinált a calzone-hoz. Régen kis méretben készítettem Limara pizza tésztájával most is ezzel készült csak kicsit másképp.
Hozzávalók:
2 tk. só
3 ek. olíva olaj
10 dkg. tk. tönköly liszt
10 dkg finom tönköly liszt
20 dkg rétes liszt
20 dkg finom liszt
3,3 dl víz
1 tk cukor
2 dkg élesztő
Kenyérsütőben 20 percig dagasztottam a tésztát, kelesztő tálban duplájára kelesztettem ( nálam panelben fél óra). Előre elkészítettem a tölteléket.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
2 db közepes cukkini
10 dkg pulyka sonka
20 dkg sajt ( trappista nem volt itthon mozzarella)
2 ek olíva olaj
1 tub. spar pizza szósz
só, bors
Gombát és a cukkinit megpucoltam felszeleteltem illetve felkockáztam és megmostam.Olajon zsírjára pároltam hozzá adtam a sonkát pár perc múlva hozzá kevertem a pizza szószt és összeforraltam. Kicsi kb 5 dkg sajtot reszeltem bele.
A megkelt pizza tésztát 8 felé osztottam egyenként kör alakúra nyújtottam és megtöltöttem, félbe hajtottam és formáztam. Sütő papírral bélelt tepsire tettem és 20 percet kelesztettem. Sütőt 230 fokon előmelegítettem és a sajttal megszórt vízzel lespriccelt calzone-t körülbelül 35 percet sütöttem. Jó ötlet volt elkészíteni, mert finom lett.
Ez valóban étvágygerjesztően néz ki .Gratulálok !
VálaszTörlésIza voltam .
VálaszTörlés@Unknown
VálaszTörlésIza köszi a dicséretet! Ez az étel amolyan mi van hűtőben volt és jól összejött! :)