Négy személyre két kisebb vagy egy nagyobb kígyó uborkát szoktam használni.
Uborkát megmossuk megpucoljuk szeletelőn felszeleteljük és besózzuk. Sóban hagyjuk állni fél órát ezután kicsavarjuk. Fűszerezzük őrölt borssal, piros paprikával adunk hozzá két gerezd fokhagymát. Öntetet készítünk 1 kanál cukor 1 kanál 20 % ecet és 3 dl vízzel jól összekeverjük és ráöntjük a salátára. Tálaláskor tejfölt tehet rá aki szereti. Előző nap is elkészíthető akkor jobban össze érik.
Uborkát megmossuk megpucoljuk szeletelőn felszeleteljük és besózzuk. Sóban hagyjuk állni fél órát ezután kicsavarjuk. Fűszerezzük őrölt borssal, piros paprikával adunk hozzá két gerezd fokhagymát. Öntetet készítünk 1 kanál cukor 1 kanál 20 % ecet és 3 dl vízzel jól összekeverjük és ráöntjük a salátára. Tálaláskor tejfölt tehet rá aki szereti. Előző nap is elkészíthető akkor jobban össze érik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése