Zöldborsó télen is elérhető mirelit formában elég sűrűn készítek főzeléket belőle. Általában 1 kg-ból készítem. Olajon megpárolom teszek sót, borsot vega fűszerkeveréket Aztán jön rá sűrítés véget egy kanál teljes kiőrlésű liszt ezzel jól összekeverem pirítom felöntöm vízzel, hogy ellepje és puhára főzöm. Fenti képen tükörtojás volt rá a feltét ez egyszerű forró olajba ütöm bele a megmosott tojásokat sózom amikor kész.
Burgonya fasírt
Sült párizsi
Ez még az egyszerűbbnél is egyszerűbb...Tegnapról megmaradt bőven olaj a burgonya ebben sütöttem egy nagy szelet párizsit amit az Újpalotai Vásárcsarnokban vettem a Hargita Kincse Kft-nél ők a Székelyfalat termékeket forgalmazzák próbaként csirke parizert vettem simán sütöttem és nagyon finom ízes lett mellé még tojást sütöttem nagyon finom laktató ebédünk lett! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése