Karácsonyi és Szilveszteri menünkre vissza térek januárban de most megosztom 26.-án készült sült kacsacomb receptjét. Nagyon régen készítettem kacsát, mert nem találtam igazán finomat vagy öreg volt. Most piacon vettem és ez nagyon finom omlós húsú volt.
Személyenként 1 darab combot vettem. Fűszerezés este történt. Kisült kacsa zsírban keverte össze férjem a fűszereket. 6 combhoz fél teás kanál sót 2 gerezd át nyomott fokhagymát, majoránnát, kicsi borsot és piros paprikát.
Reggel 170 fokos alsó felső sütéssel kezdtem el lefedve sütni. 1 óra után átforgattam és még 1 órát lefedve sütöttem. Ezután lefedés nélkül sütöttem 200 fokon légkeveréssel körülbelül fél órát.
Párolt lila káposztával tálaltam ( recept Párolt káposzta ). Mint már írtam finom lett igy máskor is fogok készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése