Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
étolaj vagy zsír ízlés szerint ( én most olajat használtam)
1,5 kg paprika
60 dkg paradicsom
30 dkg lecsó kolbász
5 dkg szeletelt gyulai kolbász ( ez volt itthon)
só, bors, piros paprika, csípős paprika krém.
A szalonnát felkockáztam olajon megsütöttem. A megpucolt felkockázott vöröshagymát hozzáadom üvegesre párolom. Leveszem a tűzről hozzáteszem a fűszereket öntök rá 1 dl vizet forralom egyet. Ezután hozzá adom a megmosott felszeletelt paprikát, paradicsomot. Fedővel lefedem párolom 15 percet. Fedőt leveszem beleteszem a kolbászokat és készre főzőm. Kivettem belőle két adagot egy serpenyőbe, felvertem 4 db tojást pici sóval és ráöntöttem a lecsóra. Készre sütöttem. Tálaltam és saját készítésű kenyeret adtam hozzá. Ez a mennyiség körülbelül 8 adag.
Pont most gondoltam és mondtam a férjemnek, hogy lehet, hogy készítek egy lecsót. Imádom. Nagyon guszta
VálaszTörlésKöszi Bianka! Nagyon finom lett nagy fiam egyik kedvenc étele. Volt, hogy szülinapjára ezt kért!
VálaszTörlésImádom. Nálunk is elkészült ma délre.
VálaszTörlésHát Mary! Ez törvényellenes !!! Főleg tojással :) Imádjuk, de nagyon. S tudod, olyan fogyókurás is :)))
VálaszTörlésFinomat készítettél!
VálaszTörlésTojással, de néha szoktam rizzsel is készíteni, nálunk is nagyon menő!
Móni látszik, hogy itt a szezonja!
VálaszTörlésIgen Viki mi is imádjuk!
Liza köszönöm.
Mi is szoktuk rizzsel is !