2010. június 17., csütörtök

Zöldborsó leves.

Hozzávalók:
1   kg     zöldborsó
5  szál    sárgarépa
2  szál    fehérrépa
petrezselyem, só, bors, vega füszer keverék,
1  kanál liszt
4  dkg   tészta



A zöldborsót és a zöldségeket megpucoltam, megmostam,felkarikáztam olajon a fűszerekkel megpároltam.
3 liter vizet felforraltam megsóztam, beletettem a megpárolt zöldséget és borsót a tésztát. Közben a megmaradt olajon megpároltam a felvágott petrezselymet.  1 kanál lisztet hozzá adva rántást készítettem.
Amikor a zöldségek és a tészta megpuhult hozzá adtam a rántást a leveshez. Összeforralás után tálaltam.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, de egyedül vagyok a családban a rajongásommal. Egy tányérral elfogadnék!

    Írtam neked levelet a napokban, megkaptad?

    VálaszTörlés
  2. Küldök szívesen Noémi!
    Jó, hogy szóltál megfeledkeztem róla!
    Természetes, hogy küldők receptet!Válaszolok majd!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom a zsenge borsóleves.

    VálaszTörlés
  4. Igen Móni nagyon finom! Mi nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom én hétvégére készítem

    VálaszTörlés
  6. Köszi Bianka! Mennek a szezonális ételek!:)

    VálaszTörlés