2010. június 5., szombat

Mexikóis rizses hús.

Könnyű tavaszias ebédünk volt tegnap és ma. 
  Hozzávalók ( 8 adaghoz) :
 75 dkg pulyka mell de bármilyen más sovány hús jó hozzá
 25 dkg mirelit mexikóis keverék
40 dkg rizs , só, bors, Vega fűszer, petrezselyem, olaj.

Kockára vágjuk a húst jól megmossuk lecsöpögtetjük.  
Felmelegített  olajba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a vega fűszert.
 Lefedjük fedővel és körülbelül 40 percig pároljuk ( puha legyen).
 Lesütjük zsírjára  rátesszük  a  mexikói keveréket és azzal is zsírjára sütjük.
 Jól megmosott megpucolt rizst  kb 15 percig áztatjuk.
 Leszűrjük rátesszük a mexikóis húsra hozzá tesszük a petrezselymet jól átforgatjuk és felöntjük kb 1 liter vízzel.  Forrástól számítva 15 percet főzzük. 10-15 percet állni hagyjuk ezután átkeverjük és tálaljuk.


6 megjegyzés:

  1. Ezt ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik. Istenien néz ki!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Andi! Nálunk elég régóta készül és szeretjük nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Ötletes, ki fogom próbálni, mert én imádom a rizses húst, férj megeszi. Így hátha nagyobb lesz rá az érdeklődése :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a rizst feldobni valamilyen zöldséggel! Nyugodtan próbáld ki Bianka finom nagyon.

    VálaszTörlés
  5. Jaj de rég járam Nálad Mary! de most bepótolok mindent és végigkóstolom az utóbbi napok termését a konyhádban :) Egyébként imádjuk a mexikóit is, na és a rizses húst is. Adtál is egy jó ötletet :))

    VálaszTörlés
  6. Örülök Viki, hogy tudok ötletet adni!

    VálaszTörlés