2011. december 31., szombat

B.Ú.É.K.


Minden kedves olvasómnak, blog társamnak Boldog Új Évet Kívánok!  

2011. december 29., csütörtök

Puding alapú krémek

1 csomag puding por 2,5 dl tejjel felfőzzük kihűtjük.  10 dkg vajat 5 dkg porcukorral habosra keverjük kanalanként hozzáadjuk a puding alapot és azzal is habosra keverjük.
Tippek: Vanília pudinghoz 1/4 vanília rudat  teszek lehet még fehér csokit is tenni 3-4 dkg-ot ízben nagyon feldobja.

                                      Idei karácsonyi tortába ez a krém ment.

Csokis krémbe 3-4 dkg ét csokit teszek. Puncs krémbe rumot vagy rum aromát. Karamell krémbe pirítok előtte cukrot arra öntöm a tejet.  

2011. december 27., kedd

Karácsonyi menünk

Írhatnám úgy is, hogy a teljesség igénye nélkül, mert nem mindent fotóztam.

2011. december 22., csütörtök

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!



Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden kedves olvasómnak, blog társamnak!

2011. december 18., vasárnap

Wisdom X. Szülinapi tortája

Aki olvassa a blogom látja tortáim tudhatja, hogy családommal együtt szeretjük a Metál zenét. Ezek közt egyik nagy kedvencünk a Wisdom együttes akik idén ünnepelték a megalakulásuk 10. évfordulóját!  Wisdon Fan Club tagjaként gondolkodtam azon mivel lehetne őket meglepni ez évi záró bulijukon a Club 202-ben. Ötletem végül is a tortára esett amit Deli Gabival tegnap át is adtunk a Wisdom tagjainak! :)

2011. december 13., kedd

Játék sorsolása

Bor Andit húzta ki Tiborom nyertesként!
Sorsolás képekben:

2011. december 11., vasárnap

Dió krémes torta Les Paul gitárral! ( Tibor 21 éves)

Pénteken volt 21 éves Tibor fiam erre készült a torta:

2011. december 10., szombat

Diós krém

Régóta használt alapkrém általában tortába de nagyon finom szelet sütikbe is. Ez a mennyiség egy 20 cm tortába elég.
Hozzávalók:
3    dl      tej
4    ek     liszt
20  dkg   vaj  ( lehet persze margarin is)
15  dkg   porcukor
10  dkg   dió
vaníliás cukor vagy 1/4 vanília rúd, rum aroma ( lehet rum is)


Tejből és a lisztből vanília rúddal pépet főzők félre teszem hűlni.
Közben kikavarom a vajat ha habos beleteszem a porcukrot (  ha nem vanília rudat használok hanem vaníliás cukrot azt most teszem bele) tovább kavarom.
Jöhet a kihűtött tejes pép tovább kavarom ( figyelni kell, mert a habverő felszokta hozni a nyílásig) hozzá adom a diót és a rum aromát és készre keverem. 

2011. december 7., szerda

Fehér csoki ganache-s mascarpone krém

Jó hosszú nevet kapott ez az egyszerű de nagyon finom krém. Előző írásomban itt szó volt, hogy hozom a krém receptjét. Sajna csak most lett időm leírni.
200 g tejszínt felmelegítek hozzáteszek 200 g kockára apróra tördelt fehér csokit ( persze  lehet tej vagy étcsoki is  ) és kis lángon lassan krémesre keverem. Jól kihűtöm én egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap habverővel felvertem hozzá kevertem 500 g mascarpone sajtot. Lehet izésíteni vaníliával amit a krémbe főzünk én most 1/4 rudat használtam. Kellemes ízt kölcsönöz neki.    

2011. december 2., péntek

Második blog szülinap

Idén is sütöttem a blog szülinapjára tortát:
Holnap vágjuk fel akkor kiderül mi van belül! Későbbiekben írok tortáimról eszközeimről ezzel rég adós vagyok olvasóimnak! Egyben megköszönöm, hogy olvastok, látogattok, hozászolást írtok!  Közben azért folyik a J Á T É K O M  a bonbonokért! Szívesen látok mindenkit a játékosok és olvasóim között! Eddig titkos vágyam, hogy a játék végére elérjem a 100 olvasót! :)
Krém receptje itt.

2011. december 1., csütörtök

Változások a konyhámban

Karácsonyra egy kisebb konyha felújítást kapok férjemtől. Körülbelül egy hónapja kezdtük el nézni mit hol veszünk meg. Közben férjem hétfőtől-szombatig dolgozik ezért lassan megy minden de ez se gond, mert van idő mindent jól átgondolni. Első fázisban munkapult, mosogató és a csap lett cserélve.
A régi lévén 32 éves ( csapot kivéve) eléggé elhasználódott:
Ilyen volt.

Ilyen lett, szerintem már most nagy a különbség.
Ajtók, belső polcok tapétázva lesznek, keretek festve. Valószínű, hogy lesz ami átcsúszik januárra sőt még későbbre de elkezdte párom és szerintem ennél szebbet mint amit ő készít nem kaphatok! :)