2011. december 7., szerda

Fehér csoki ganache-s mascarpone krém

Jó hosszú nevet kapott ez az egyszerű de nagyon finom krém. Előző írásomban itt szó volt, hogy hozom a krém receptjét. Sajna csak most lett időm leírni.
200 g tejszínt felmelegítek hozzáteszek 200 g kockára apróra tördelt fehér csokit ( persze  lehet tej vagy étcsoki is  ) és kis lángon lassan krémesre keverem. Jól kihűtöm én egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap habverővel felvertem hozzá kevertem 500 g mascarpone sajtot. Lehet izésíteni vaníliával amit a krémbe főzünk én most 1/4 rudat használtam. Kellemes ízt kölcsönöz neki.    

4 megjegyzés:

Belly írta...

Jól hangzik,szerintem nem is hosszú{én nagy elnevező vagyok :-D}

Maryenne írta...

Köszi Belly! :)

Grofur írta...

Kedves Mary!Pont ilyen krémet kerestem egy tortához :) Ez a mennyiség elegendő egy 23-24 centis torta töltéséhez és bevonásához?Illetve elég szilárd-e a krém, hogy bevonjam vele a tortát!
Üdv: Szofika

Marianna Beszteri írta...

@Grofur
Szofika ez egy 24 cm-es torta megtöltésére elegendő bevonatot plusz számolni kell hozzá.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis