Régóta használt alapkrém általában tortába de nagyon finom szelet sütikbe is. Ez a mennyiség egy 20 cm tortába elég.
Hozzávalók:
3 dl tej
4 ek liszt
20 dkg vaj ( lehet persze margarin is)
15 dkg porcukor
10 dkg dió
vaníliás cukor vagy 1/4 vanília rúd, rum aroma ( lehet rum is)
Tejből és a lisztből vanília rúddal pépet főzők félre teszem hűlni.
Közben kikavarom a vajat ha habos beleteszem a porcukrot ( ha nem vanília rudat használok hanem vaníliás cukrot azt most teszem bele) tovább kavarom.
Jöhet a kihűtött tejes pép tovább kavarom ( figyelni kell, mert a habverő felszokta hozni a nyílásig) hozzá adom a diót és a rum aromát és készre keverem.
Hozzávalók:
3 dl tej
4 ek liszt
20 dkg vaj ( lehet persze margarin is)
15 dkg porcukor
10 dkg dió
vaníliás cukor vagy 1/4 vanília rúd, rum aroma ( lehet rum is)
Tejből és a lisztből vanília rúddal pépet főzők félre teszem hűlni.
Közben kikavarom a vajat ha habos beleteszem a porcukrot ( ha nem vanília rudat használok hanem vaníliás cukrot azt most teszem bele) tovább kavarom.
Jöhet a kihűtött tejes pép tovább kavarom ( figyelni kell, mert a habverő felszokta hozni a nyílásig) hozzá adom a diót és a rum aromát és készre keverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése