Töltött csirke comb már van a blogomba de ez egy kicsit más mert kivan csontozva és bőr nélküli.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb ( kicsontozva)
0,5 kg gomba
8 db száraz zsemle
15 dkg sertés máj ( ez volt itthon)
2 db tojás
1 fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, piros paprika, petrezselyem, olaj
Gombát meg pucoljuk szeleteljük és jó alaposan megmossuk.Hagymát megpucoljuk apróra felvágjuk, olajon pároljuk sózzuk hozzá adjuk a gombát és azzal pároljuk tovább. Közben megmossuk a májat papírtörlőn leszárítjuk és ledaráljuk. Amikor a gombáról elpárolgott a víz akkor rátesszük a májat átforgatjuk a gombán. Beáztatjuk a zsemléket amikor fellazult kinyomjuk jól belőle a vizet és rátesszük a gombás májra és vissza a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket a két tojást jól összekeverjük. Amikor összeáll levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a combokat papírtörlőn leszárítjuk és a belső felét besózzuk. Beletesszük tepsibe a húst rátesszük a tölteléket és lezárjuk hústűvel.
Olajba teszünk fűszereket sót, borsot, majoránnát, átnyomott fokhagymát és pirospaprikát. Bekenjük vele a húst és jó egy órát állni hagyjuk. Mellé tettem a kimaradt tölteléket amit megformáztam és megszórtam zsemle morzsával.
200 fokos sütőben sütjük körülbelül 1,5 órát közben forgatjuk.
Gombás rizs volt hozzá de finom krumplival is.
Isteni lehetett :)!!
VálaszTörlés@María
VálaszTörlésNagyon szerettük és jó laktató étel.:)
Nagyon jól hangzik!:) Biztosan finom volt!:)
VálaszTörlés@Roza
VálaszTörlésFinom volt Roza! :)
Ez a recept nekem is tetszik!
VálaszTörlésNagyon finomat készítettél Maryenne!
@Juci
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Juci és köszönöm a dicséretet!:)
Jaj de fincsi kaja ez! Mi is szoktunk külön tölteléket csinálni.
VálaszTörlés@Mónika
VálaszTörlésUgye Móni, hogy jó? :)
Megyek megnézem a főrecepted, mert épp most vettem ki a fagyóból a combokat hétvégére.
VálaszTörlésBár én most sajtosat képzeltem, de ha ez jobb lesz ?! - akkor ez jön.
@Viki
VálaszTörlésVikikém nálunk holnap lesz ez! :)
Nagyon szeretjük! :)