2011. április 21., csütörtök

Töltött csirke comb


Fárasztó mászkálós hetünk van és még nincs vége.
Néha fotóztam amit készítettem ez volt az egyik.. Vasárnapi ebédünk volt sült krumplival meg uborka salátával.   Csak a combokat sikerült fényképeznem mikor kivettem a sütőből. 
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
0,5 kg gomba
6-8 db száraz zsemle
15 dkg csirke máj
2 db tojás
1 fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, piros paprika, petrezselyem, olaj
Gombát meg pucoljuk szeleteljük és jó alaposan megmossuk.Hagymát megpucoljuk apróra felvágjuk, olajon pároljuk sózzuk hozzá adjuk a gombát és azzal pároljuk tovább.  Közben megmossuk a májat papírtörlőn leszárítjuk és  megkaparjuk. Amikor a gombáról elpárolgott a víz akkor rátesszük a májat átforgatjuk a gombán. Beáztatjuk a zsemléket amikor fellazult kinyomjuk jól belőle a vizet és rátesszük  a gombás májra és vissza a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket a két tojást jól összekeverjük. Amikor összeáll levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a combokat papírtörlőn leszárítjuk és fellazítjuk a bőrt  alátöltjük a tölteléket és lezárjuk hústűvel. Olajba teszünk fűszereket sót, borsot, majoránnát, átnyomott fokhagymát és pirospaprikát. Bekenjük vele a húst és jó egy órát állni hagyjuk.    200 fokos sütőben sütjük körülbelül 1,5 órát közben forgatjuk. Végén grillezem mindkét oldalát, hogy ropogósra süljön.  

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Ditta írta...

Hú Mary,nagyon guszták,elfogadnám vacsira!:-)

Maryenne írta...

Az volt Bianka!

Ditta hétfőn elfogyott!!

Juci írta...

Kedves Mary!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETTEL!!!

Maryenne írta...

Juci köszönöm szépen! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis