Fárasztó mászkálós hetünk van és még nincs vége.
Néha fotóztam amit készítettem ez volt az egyik.. Vasárnapi ebédünk volt sült krumplival meg uborka salátával. Csak a combokat sikerült fényképeznem mikor kivettem a sütőből.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
0,5 kg gomba
6-8 db száraz zsemle
15 dkg csirke máj
2 db tojás
1 fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, piros paprika, petrezselyem, olaj
Gombát meg pucoljuk szeleteljük és jó alaposan megmossuk.Hagymát megpucoljuk apróra felvágjuk, olajon pároljuk sózzuk hozzá adjuk a gombát és azzal pároljuk tovább. Közben megmossuk a májat papírtörlőn leszárítjuk és megkaparjuk. Amikor a gombáról elpárolgott a víz akkor rátesszük a májat átforgatjuk a gombán. Beáztatjuk a zsemléket amikor fellazult kinyomjuk jól belőle a vizet és rátesszük a gombás májra és vissza a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket a két tojást jól összekeverjük. Amikor összeáll levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a combokat papírtörlőn leszárítjuk és fellazítjuk a bőrt alátöltjük a tölteléket és lezárjuk hústűvel. Olajba teszünk fűszereket sót, borsot, majoránnát, átnyomott fokhagymát és pirospaprikát. Bekenjük vele a húst és jó egy órát állni hagyjuk. 200 fokos sütőben sütjük körülbelül 1,5 órát közben forgatjuk. Végén grillezem mindkét oldalát, hogy ropogósra süljön.
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Hú Mary,nagyon guszták,elfogadnám vacsira!:-)
Az volt Bianka!
Ditta hétfőn elfogyott!!
Kedves Mary!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETTEL!!!
Juci köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése