Mindig bajban vagyok a főzéssel, hogy finom egészséges és változatos legyen. Tegnap voltunk a Lidl-be és volt akciós pulyka apró hús amiből vettem kettőt ez lett belőle.:) Gombás rizs volt tegnap egy csomag gomba sok lett volna hozzá itt jól hasznosítottam.
Hozzávalók:
30 dkg gomba
3 fej hagyma
1 kg pulyka apró hús
1 kanál liszt 3 kanál tejföl a habaráshoz
só, bors, paprika olaj
A gombát meg megpucoljuk, felszeleteljük és jól megmossuk. A hagymát megpucoljuk felkockázzuk olajon megpirítjuk. Tűzről levéve a fűszerekkel pörkölt alapot készítünk beletesszük a gombát és lassú tűzön addig pároljuk amíg a leve elfő ezután tesszük rá a jól megmosott húst. Lefedve puhára pároljuk. Ezután a tejfölt kikeverjük a liszttel, meleg szafttal elkavarjuk és hozzá öntjük a gombás húshoz. Lassan össze forraljuk. Én orsótésztával tálaltam..
2 megjegyzés:
Júj de finomat főztél Marym ! Mi is a napokban beszélgettünk, hogy ki kellene menni a GALLICOP-hoz (tudod itt nálunk Szarvason a pulykagyár) és be kellene vásárolni fincsi pulykahusikat. Már olyan régen ettünk gombás pulyka husit, hogy éppen itt lenne az ideje.
Most csurog is a nyálam rendesen.
Nagyon guszta.
@Viki
Viki ennek nálunk is nagy sikere lett. Pulykahúst nagyon szeretjük! :
)
Megjegyzés küldése