Nézegetem blogom régebbi írásait és rájöttem arra, hogy mennyit változtak az alapanyagok a konyhámban.
Például nem használok margarint, kész vaníliás cukrot utóbbit én készítem kristály cukorból vanília rúddal.
Fotózni is másképp talán jobban fotózok. Néhány receptet újra felteszek ha nem bánjátok kedves olvasóim!:) Fagyi szeletet 2010 januárjában tettem fel. Eredeti recept itt található.
Hozzávalók a tésztához:
5 db. tojás
30 dkg. porcukor
9 ek. víz
10 dkg. darált dió
20 dkg. liszt
fél cs. sütőpor
csipet só
Tojásokat ketté választom, sárgáját a porcukorral kikeverem kanalanként hozzáadom a vizet. Ezután keverem hozzá a diót és a sütőporos lisztet. Felverem a tojás fehérjét és hozzá keverem az alap tésztához.
210 fokosra előmelegített sütőben sütőm.
Hozzávalók a krémhez:
4 db. tojás sárga
4 ek. liszt
3 dl. tej
1/4 r. vanília
25 dkg. vaj
20 dkg. porcukor
4 db tojás fehérje
18 dkg porcukor
Csokireszelék vagy kakaópor
Tojás sárgát kikeverem hozzáadom a lisztet és a tejet együtt is jól kikeverem. Lassan folytonos kevergetés mellet 90. fokig főzöm. Lehűtöm. Kikeverem a vajat a porcukorral a kihűlt krém alapot hozzá keverem.
Kihűlt piskótára kenem a krémet és hűtőbe teszem. A megmaradt tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött felverem a krém tetejére kenem és csoki reszelékkel megszórom. Margarint vajra cseréltem inkább kevesebbet sütők de vajat használom.
4 megjegyzés:
Elhiszem, hogy már morzsa sincs belőle, nálunk se lenne!
Szuper recept!
@marisz57
Marisz imádjuk könnyű habos!:) Köszi a dicséretet!:)
Én is sütöttem már hasonlót, könnyű és finom, szuper választás! :)
@teller-cake
Teller-cake jó kis süti az biztos!:)
Megjegyzés küldése