Interneten Emeletes élvezetként fut ez az édesség. Blog kóstoló 6. játékára készült ez a süti.
A sorsoláson Yolika receptjei oldalt húzták ki nekem. Innét választottam az Emeletes csodát.
Karácsonyi megjelenést kellett kapnia a játékon résztvevő ételnek. Megpróbáltam ezt követni az asztal dekorációban és a sütemény dekorálásánál is. Eredeti Yolika féle recepttől eltértem ide másolom az ő receptjét és utána az enyémet.
"Sütés nélkül, gyorsan elkészül ez a finom édesség. A legtöbben emeletes élvezetként ismerhetitek, nagyon közkedvelt sütemény. Először Aliznál olvastam jó par éve, de csak tavaly próbáltam ki. Kevés mindent készítek el többször, de ez a finomság kétszer is elkészült és lehet, hogy hamarosan ismét sort kerítek rá! :)
Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
25 dkg túró
porcukor
2 dl Hulala tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
3 dl Hulala tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel(kb. 1,5 dl). Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (24 x 34-es) egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig."
A sorsoláson Yolika receptjei oldalt húzták ki nekem. Innét választottam az Emeletes csodát.
Karácsonyi megjelenést kellett kapnia a játékon résztvevő ételnek. Megpróbáltam ezt követni az asztal dekorációban és a sütemény dekorálásánál is. Eredeti Yolika féle recepttől eltértem ide másolom az ő receptjét és utána az enyémet.
"Sütés nélkül, gyorsan elkészül ez a finom édesség. A legtöbben emeletes élvezetként ismerhetitek, nagyon közkedvelt sütemény. Először Aliznál olvastam jó par éve, de csak tavaly próbáltam ki. Kevés mindent készítek el többször, de ez a finomság kétszer is elkészült és lehet, hogy hamarosan ismét sort kerítek rá! :)
Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
25 dkg túró
porcukor
2 dl Hulala tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
3 dl Hulala tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel(kb. 1,5 dl). Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (24 x 34-es) egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig."
Én verzióm:
Hozzávalók:
1. réteg
30 dkg darált háztartási keksz
6 dkg vaj
2 dl tej
4 dkg porcukor
2. réteg
25 dkg túró
1 kanál porcukor
1 kis kanál házi vaníliás cukor
20 dkg tejszín ( 1 poharas)
1 csomag habfixáló ( Dr Oetker)
3. réteg
1,5 csomag vaníliás puding por
5 dl tej
4 kanál cukor
1/4 vanília rúd
5 dkg vaj
4. réteg
40 dkg tejszín ( 2 pohár)
1 kanál porcukor
1 csomag habfixáló ( Dr Oetker)
Karácsonyi cukor dekorációk. Kakaó a szóráshoz.
Elsőnek a pudingot főztem meg és félre tettem kihűlni. A vajat a porcukorral jól kikeverem, hozzá teszem a kekszet és fokozatosan a tejet jól összegyúrom. Amikor kész darált keksszel megszórt tálcán kinyújtom 30x20 cm-es keretben:
Túrót a bot mixerrel kikevertem, ezután összekevertem a por és a vaníliás cukorral. Hozzákevertem a felvert tejszínt és rásimítottam a keksz alapra:
Vajat kikevertem hozzáadtam a kihűlt pudingot és ezt is elsimítottam a sütin:
Félig felvertem a tejszínt ezután hozzáadtam a habfixálót és a porcukrot elsimítottam a sütin.
Ezután megszórtam kakaóval fésűs habkártyával áthúztam. Dekoráltam a Karácsonyi cukorkákkal:
Egy szelet.
A süti mindenkinek ízlett én piskóta alappal jobban eltudnám képzelni de így is ízlett. :)
6 megjegyzés:
Ajaj, hasonlót én is készítettem és azóta a habos krémes sütikről ez jut eszembe, mert annyira finom! Tortaformában készítettem és nagyon ünnepi kinézete van, tehát tökéletes karácsonyra is!
Köszönöm, hogy játszottál!!! :)
@Barbi
Barbi köszi szépen! Láttam a tiédet nagyon szép volt! Köszönöm, hogy játszhatok! :)
Jó kis sütés nélküli édesség!
@marisz57
Igen Marisz finom volt!
Örülök, hogy találtál receptet nálam!:) remélem ízlett!
@yoli
Köszi szépen yoli a receptet finom volt! :)
Megjegyzés küldése