Vikinél megláttam a Bakonyi csirke mellett rögtön tudtam, hogy készíteni fogok valami hasonlót lévén fagyasztóban volt csirkemell. A gombás csirkemell hat adag lett.
Hozzávalók:
1 kg gomba
3 db csirke mell
2 fej vörös hagyma
só, bors, piros fűszer paprika, liszt, olaj
2 dl. tejföl
30 dkg orsó tészta
Gombát megpucoltam felszeleteltem megmostam. Két fej vöröshagymával és a fűszerekkel pörkölt alapot készítettem. Erre ment a gomba amit fedő nélkül puhára pároltam.
Csirkemellet megmostam felszeleteltem, besóztam és lisztbe forgattam, olajon kisütöttem.
A puhára párolt gombát behabartam a tejfölben elkevert liszttel. Erre került a kisütött csirke mell összeforraltam őket.
Eddig még nem derült ki, hogy milyen tésztát használok most ez is kiderül. Évek óta teljes megelégedéssel a Família tésztát használom, mert nagyon finom. Készítési útmutató szerint elkészítettem a tésztát ezután már csak tálalni kellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése