Hozzávalók:
1 kg karaj csont
1 cs leves zöldség: sárga és fehér répa, karalábé, kelkáposzta, zeller, fokhagyma, vöröshagyma.
só, egész bors 3 liter víz
12 dkg cérna metélt
Ez a mennyiség hat adagnak felel meg.
A húsos csontot jól megmossuk és 3 liter hideg vízben feltesszük főni. A habot folyamatosan szedjük le róla. Amikor szép tiszta lesz a leve akkor tesszük bele a sót, borsot és a zöldségeket. Én lefedve pici rést hagyva főztem készre ami körülbelül 2 óra volt. Menet közben főztem ki sós vízben a cérna metéltet.
Egyik nap Tejfölös pogácsa készült hozzá:
Recept itt.
Másik nap Vanília pudingos bukta volt:
Recept itt.
Tészta receptje persze. Hétköznapi menü de azért nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése