A mamut szelet egy diós piskóta receptje megegyezik a Fagyi szelet alap tészta receptjével.
Hozzávalók a tésztához:
5 db. tojás
30 dkg porcukor
9 ek. víz
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
Tojásokat ketté választom, sárgáját a porcukorral kikeverem kanalanként hozzáadom a vizet. ezután keverem hozzá a diót és a sütőporos lisztet. Felverem a tojás fehérjét és hozzákeverem az alap tésztához.
Tepsit kibélelek sütőpapírral és 28x30cm-re állított keretet teszek bele és ebben sütöm a tésztát 210 fokra előmelegített sütőben.
Erre jön a tortáimban használt Diós krém 1,5 szeres mennyisége.
Hozzávalók a krémhez:
4,5 dl tej
6 ek. liszt
30 dkg vaj vagy margarin
22,5 dkg porcukor
15 dkg dió
1/4 vanília rúd vagy vaníliás cukor és rum aroma
Tejből lisztből, vanília rúdból pépet főzök amit kihűtök.
Kikavarom a vajat belekavarom a porcukrot a kihűlt pépet, rum aromát és a diót. A krémet a kihűlt tésztára kenem de előtte lehúzom róla a sütőpapírt és kivágom a keretből de ezt vissza teszem erre jön a krém ezt hűtőm körülbelül 2 órát. Erre jön a csoki bevonat ami áll 4 ek. vízből 10 dkg cukorból 10 dkg ét csoki kis lángon krémesre keverve tűzről levéve 3 dkg vajat keverve bele ezt a diós krémre öntjük és kihűtjük.
Nagyon finom diós sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
5 db. tojás
30 dkg porcukor
9 ek. víz
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
Tojásokat ketté választom, sárgáját a porcukorral kikeverem kanalanként hozzáadom a vizet. ezután keverem hozzá a diót és a sütőporos lisztet. Felverem a tojás fehérjét és hozzákeverem az alap tésztához.
Tepsit kibélelek sütőpapírral és 28x30cm-re állított keretet teszek bele és ebben sütöm a tésztát 210 fokra előmelegített sütőben.
Erre jön a tortáimban használt Diós krém 1,5 szeres mennyisége.
Hozzávalók a krémhez:
4,5 dl tej
6 ek. liszt
30 dkg vaj vagy margarin
22,5 dkg porcukor
15 dkg dió
1/4 vanília rúd vagy vaníliás cukor és rum aroma
Tejből lisztből, vanília rúdból pépet főzök amit kihűtök.
Kikavarom a vajat belekavarom a porcukrot a kihűlt pépet, rum aromát és a diót. A krémet a kihűlt tésztára kenem de előtte lehúzom róla a sütőpapírt és kivágom a keretből de ezt vissza teszem erre jön a krém ezt hűtőm körülbelül 2 órát. Erre jön a csoki bevonat ami áll 4 ek. vízből 10 dkg cukorból 10 dkg ét csoki kis lángon krémesre keverve tűzről levéve 3 dkg vajat keverve bele ezt a diós krémre öntjük és kihűtjük.
Nagyon finom diós sütemény.
4 megjegyzés:
Nem ismertem, de tetszik nagyon, szeretem a diós, könnyed sütiket. <3
@teller-cake
Zsuzsi ez egy régi recept és nagyon jó könnyű.
Nagyon finom, szoktam sütni. Nálunk húsvéti diós süti a neve, mert barátnőm hozta egy húsvétkor.
@Olgis
Ahány hely annyi név Olgis! :)
Megjegyzés küldése