Ritkán veszünk marhahúst inkább csak ünnepibb alkalmakra ez a pörkölt még férjem szülinapjára készült.
Hozzávalók ( 8 adag):
2 kg marha felsál
4 db nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors, csípős paprika krém, piros fűszer paprika, olaj vagy zsír ( nyáron persze lehet paprikát és paradicsomot tenni bele)
A húst felkockázzuk és alaposan megmossuk, hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, levesszük a tűzről hozzáadjuk a csípős paprika krémet és fűszer paprikát, vízzel felöntjük és felforraljuk beletesszük a húst. Lassú tűzőn puhára főzzük. Nálam 2,5 óra volt.
Hozzávalók ( 8 adag):
2 kg marha felsál
4 db nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors, csípős paprika krém, piros fűszer paprika, olaj vagy zsír ( nyáron persze lehet paprikát és paradicsomot tenni bele)
A húst felkockázzuk és alaposan megmossuk, hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, levesszük a tűzről hozzáadjuk a csípős paprika krémet és fűszer paprikát, vízzel felöntjük és felforraljuk beletesszük a húst. Lassú tűzőn puhára főzzük. Nálam 2,5 óra volt.
Tarhonyával, céklával és volt aki csemege uborkával ette. :)
Tarhonya receptje itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése