2017. december 13., szerda

Karácsonyi puncstorta

Folyamatosan hozom a recepteket a Mary receptjei blogomból mivel meg fog szűnni. 
Első amit hozok az egy egyszerű puncs torta:


 Alap recept Turós Emil és Tréfás Sándor : Mai nő szakácskönyvéből van. Régi 60-as évekből származó szakácskönyv nagyon jó receptekkel! :) Leírom ők, hogy készítették és azt is ahogy én.
"Hozzávalók:
10   db.    tojás
45   dkg.  porcukor
25   dkg.  liszt
10   dkg.  gyümölcsíz
5     dkg.  csokoládé
1     dl.     rum
vaníliás cukor, fél citrom
Négy egész tojást és hat sárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverünk. A megmaradt  tojás fehérjéből kemény habot verünk, 10 dkg porcukrot, reszelt citrom héjat, vaníliás cukrot teszünk bele, majd hozzá adjuk a kikevert tojás sárgákhoz a lisztel együtt. Jól kikeverjük. A tészta felét papírral kibélelt torta karikában sütjük meg közép meleg sütőben. Ha kihűlt lapjával ketté vágjuk. A tészta másik felét kivajazott liszttel meghintett sütőlemezen sütjük ki.
Ez a tészta lesz a puncs torta tölteléke, kis darabokba össze vágjuk, rummal, 20 dkg cukorból főzött sziruppal meglocsoljuk  hozzá keverünk fél citrom levét és a csokoládédarabkákat is. A ketté vágott torta alsó lapját gyümölcsízzel és az előbbi szirupos töltelékkel kenjük be, majd felkenjük rá az alaposan összekevert tölteléket. Ezután a torta karikába vissza tesszük a tortát és a töltelékre ráhelyezzük a felső lapot, amelyet előzőleg szintén bekenünk gyűmölcsízzel.
Fehér papírt teszünk rá és nehezéket, amellyel legalább fél óráig préseljük, majd a torta tetejét cukormázzal vonjuk be, és nyitott sütőajtón néhány percig szárítjuk." Ebben a formában is kifogom későbbiekben próbálni.
Saját verzió:
Maradék piskóta darabok felkockázva.
5   db         tojás
10 dkg.      cukor
10 dkg.      liszt
Tojásokat megmosom szárazra törlöm ketté választom őket. sárgáját fele cukorral felverem. Fehérjét maradék cukorral felverem tejföl sűrűségűre.
A fehérjét és a sárgáját lazán összekeverem szilikon lapáttal. Ezután a lisztet keverem bele. 22 cm-re állitott torta karikába töltöm. 180 fokon sütőm készre.
Recept innét.
Piskótát ketté vágtam amikor kihűl alsó lapot megkentem sárga barack lekvárral:




Maradék piskótából is készíthető ha nem akkor a fenti receptből sütünk 5 tojásos piskóta lapot. 
Erre jött a piskóta maradék amit 20 dkg cukorból készült sziruppal, citrom lével és rumaromával kevertem össze:






 
Nehezéket tettem rá és hagytam állni két órát. Ezután lekentem vajkrémmel erre  egy óra múlva fondant került:




  Dekoráció szintén fondant mézes kiszúróval kiszúrva ezüst étel festékkel lefestve.





Díszítésbe gyerekeket is belehet vonni élvezni fogják!:)

2 megjegyzés:

Babette írta...

Köszönöm szépen! :)

شركة كشف تسربات المياه في راس الخيمة írta...

في ضوء الطلب المتزايد على حلول تسرب المياه، تُثبت شركة رأس الخيمة لكشف التسربات أنها الخيار الأمثل لجميع احتياجات كشف ومعالجة التسربات، من خلال خدماتها المتميزة، وفريق العمل المحترف، واستخدام التقنيات المتقدمة، تساهم الشركة في ضمان سلامة المباني والبنية التحتية، مما يجعلها واحدة من أبرز الشركات في هذا المجال، إن التعاون مع شركة رأس الخيمة لا يضمن فقط حل المشكلات القائمة، بل يسهم أيضاً في الوقاية من المشكلات المستقبلية، مما يضع الشركة في صدارة الشركات المتخصصة في هذا المجال

شركه كشف تسربات المياه راس الخيمة

شركة تسليك مجاري في راس الخيمة

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis