2013. február 4., hétfő

Gomba paprikás orsó tésztával


Egyszerű gyors könnyen elkészíthető étel. Sokszor készül nálunk máj és ezt csak férjemmel szoktuk enni, mert fiaim nem szeretik. Egy ilyen alkalomkor készült a gomba paprikás. Két személyre írom a receptet.
Hozzávalók:
40   dkg   csiperke gomba
1 nagyobb fej vörös hagyma
olaj, só, bors, piros paprika, tejföl, liszt,
16 dkg orsó tészta

A gombát megpucolom felszeletelem, jól megmosom és lecsepegtetem. Hagymát megpucolom, apró kockára vágom olajon üvegesre sütőm. A fűszerekkel pörkölt alapot készítek tűzről levéve. Ráteszem a gombát és fedő nélkül párolom addig amíg a levét elfövi. Ekkor tejföl és a liszt keverékével behabarom. 
Forrásban lévő sós olajos vízben kifőzöm a tésztát amit meleg vízzel leöblítek és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis