Több féle pizza van a blogon de most jöttem rá, hogy eddig nem került fel Limara pizza tésztájával készült pizza a blogra. Recept itt.
Átírom ide is-
Hozzávalók ( abban a sorrendben ahogy a kenyérsütő tartályába teszem):
2 tk. só
3 ek. olíva olaj.
1 ek oregánó
60 dkg kenyér liszt
1 tk cukor
2 dkg. élesztő
3.3 dl. víz
Kenyér sütőben 20 perc alatt tésztát dagasztok amit duplájára kelesztem. Kettő cipót formázok belőle:
15 percre letakarom konyha ruhával. Ezalatt előkészítem hozzá az alapanyagokat. Bekapcsoltam 240 fokra a sütőt.
Lereszelem a trappista és a füstölt sajtot.
Felkockázom a sonkát és a mozzarella sajtot.
Az ananászt még reggel megpucoltam és felkockáztam.
Kinyújtottam az első pizza tésztát és villával megszurkáltam.
Lekentem pizza krémmel rá raktam a sonkát, ananászt meg a mozzarella
és a reszelt sajtokat.
Betettem sülni és ilyen lett jó fél óra után. Ebből az adagból két nagy gáz tepsi sült ki.
Finom ízletes lett.
2 megjegyzés:
Nekem talán kissé szokatlan íz lenne, de biztos finom!
@marisz57
Marisz tényleg szokatlan de pont a változatosság miatt készült így. :)
Megjegyzés küldése