Ahol az első részben befejeztük most ott folytatjuk a kenyér készítését.
A kiindulási pont Limara: Jól bevált kenyere volt. Ezt én jól átvariáltam.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta /nyanya/
2 tk. só
1 ek. burgonya pehely
1 ek. zab pehely
1 ek. tönköly pehely
1 tk sikér
10 dkg tönköly liszt
10 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
20 dkg kenyér liszt
2 ek oliva olaj
2,5 dl viz
0,5 dl tej
1 tk cukor
1 dkg élesztő
Ebben a sorrendben tettem a kenyérsütő tartályába. 20 perc dagasztás után kicsit átgyúrtam:
Kelesztő tálba teszem kelesztem 30 percet átforgatom újra 30 perc kelesztés után megformázom és jénaiba teszem:
Bekapcsolom a sütőt 230 fokra. Fél óra kelesztés után pengével bevágom a kenyeret és lespriccelem vízzel:
Ráteszem a tetejét és körülbelül 1 órát sütőm ( gáz sütő). Kiveszem a jénaiból és lespriccelem vízzel.
Egy órával a spriccelés után.
Felvágva.
Következő rész tippekről és az alapanyagokról fog szólni.
A kiindulási pont Limara: Jól bevált kenyere volt. Ezt én jól átvariáltam.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta /nyanya/
2 tk. só
1 ek. burgonya pehely
1 ek. zab pehely
1 ek. tönköly pehely
1 tk sikér
10 dkg tönköly liszt
10 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
20 dkg kenyér liszt
2 ek oliva olaj
2,5 dl viz
0,5 dl tej
1 tk cukor
1 dkg élesztő
Ebben a sorrendben tettem a kenyérsütő tartályába. 20 perc dagasztás után kicsit átgyúrtam:
Kelesztő tálba teszem kelesztem 30 percet átforgatom újra 30 perc kelesztés után megformázom és jénaiba teszem:
Bekapcsolom a sütőt 230 fokra. Fél óra kelesztés után pengével bevágom a kenyeret és lespriccelem vízzel:
Ráteszem a tetejét és körülbelül 1 órát sütőm ( gáz sütő). Kiveszem a jénaiból és lespriccelem vízzel.
Egy órával a spriccelés után.
Felvágva.
Következő rész tippekről és az alapanyagokról fog szólni.