Fondant bevonatot
innét vettem. 1 csomag pillecukorból (lidl-ben kapható sima fehér marshmallow-ból). és 30 dkg porcukorból készítettem . Fruzska és Ede receptje alapján készítettem a fenti linken található!
Egy nappal a borítás előtt csináltam meg a fondant. Wilton zselés színezőt használtam hozzá amit a
Desszert mesternél vettem. Nagyon szép színeket tudtam vele készíteni.
Vizes piskótát csináltam.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A torta keretet 24 cm-re állítottam alufóliát tettem alá belülre sütőpapírt.
Nagy tepsibe tettem.
Piskóta Hozzávalók:
5 db tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
5 kanál víz
1 dkg sütőpor
Tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habbá verem.
Sárgáját cukorral és a vízzel jól felverem ( kb 10 perc robot 5. fokozat).
Visszaveszem egyesre belekeverem az átszitált lisztet, sütőport, tojás fehérje habját.
35-40 perc alatt készre sütőm.
Krém:
2 csomag karamellás puding por
6 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
Szokásos pudingot készítünk ( Cukor nélkül persze).
Jól kihűtjük.
A margarint kikeverjük hozzátesszük a porcukrot azzal és a kihűlt pudinggal is!
A kihűlt 3 szeletbe vágott tortát megkenjük a krémmel.
Bevonatot készítünk rá 20 dkg margarin és 6 dkg jól kikevert keverékével.
Maradt de azt használtam a dekoráció felragasztásához is.
Bevontam vele a tortát. Hagytam állni jó egy órát.
Elővettem a fondant hagytam kiengedni kicsit.
2/3-t méretre kinyújtottam ( torta átmérő + két oldala).
Lefedtem vele a tortát kis hibák vannak rajta de azért elég jól ment.
Kidekoráltam ezzel később foglalkozom külön írásban.
Hibák vannak rajta de azért egész családnak tetszett és ízlett.
Dani fiam és barátnője Zsuzsi négy éve járnak erre az alkalomra készült!