Múlt héten szombaton már mutattam egy képet Tiborom
gitár tortájáról . Ígértem, hogy lesz részletes leírás a készítéséről hát most jött el az ideje. Holnaptól elkezdek karácsonyra sütni meg arról fogok írni.
Piskóta receptje
itt található. 3 tojásból készült egy lap és három lapot készítettem 29x33 cm-es tepsiben
A sütés laponként 15 percet vett igénybe 180 fokos sütőben.
Közben elkészítem a krémet receptje
itt. Csokoládés pudingból készült megszokott módon!
Kinyomtattam a gitár képét két A4-es papírra egyikre a test került másikra a nyak.
Átmásoltam sütő papira a kinyomtatott képet ezt helyeztem rá a piskótára és vágtam ki:
Először a testet utána a nyakat és a kis hasábokat amit feliratoztam később:
Testet két lapból a nyakat egyből amit kis lapokkal támasztottam ki.
Legközelebb ha gitár tortát készítek azt is két lapból készítem.
Úgy talán könnyebben lehet vele dolgozni.
Ezután megtöltöttem és bevontam a lapokat:
Bevonat a megszokott 15 dkg margarin és 6 dkg porcukor lazára habosra keverve.
1 éjszakára hidegre tettem. Ezután vontam be fondant-al. Recept
itt.
Test aránylag jól sikerült de a nyak nehezebb volt. Tanultam belőle később biztos fogom hasznosítani.
Írókával feliratoztam.
Dekoráció egy része is azzal készült a többi feketére festett fondant-al.
Húrokat cérnával oldottam meg ebben férjem segített.
Lényeg viszont ez ha nem is tökéletes a tortám de a fiam öröme a lényeg!
Torta készítést alábbi oldalakon tanulom: