A recept Horváth Ilona: Szakácskönyvéből van.
Módosítás annyi, hogy tettem rá sajtot is és a fenti képen nagyobbra szaggattam.
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin ( én vajjal készítettem.)
2 db tojássárga
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
só ízlés szerint
1 dkg cukor
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk,
amit fél óráig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk és háromba
hajtjuk.
Ezt még kétszer megismételjük 20-20 perces pihentetés után.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle ( lehet nagyobbat is kép fent!).
A sütőlemezen előbb 10 percet pihenjen, mert különben a pogácsák eldőlnek.
Nekem így is eldőltek! Sajttal megszórtam őket ( kb.15 dkg reszelt trappista sajt).
180 - 200 fokos sütőben sütjük.
Nagyon finom könnyű pogácsát kapunk.
6 megjegyzés:
Nagyon mutatós! Vinnék pár darabot!:))
Ha már csomagolsz kiskuktának, akkor gondolj rám is :)
Nagyon jól néznek ki
Máris csomagolok lányok!:)
Nagyon helyes kis adag!Jah, és naná, hogy én is kérek!:)
Rendbe Szepyke! Csomagolok!:)
nagyon szépek ,el is készitem :):):)
Megjegyzés küldése