2010. április 18., vasárnap

Karamell krémes torta.

Majd egy hétig nem írtam de ennek az az oka, hogy nem igazán éreztem jól magam.
Kipihentem magam de annyira összejöttek a teendők, hogy hiába sütöttem főztem néha még fotóztam is csak az írásra nem maradt idő. Elkezdem pótolni az elmaradt lemaradást.

Tegnap délelőtt Karamell krémes  tortát sütöttem Mimi 20. születésnapjára. Mimi Tiborom barátnője. ( Lazább keretek között de elég hosszú ideje. )
Annyira laza lett, hogy nem tudtuk tálra áttenni!
Fele elfogyott akkor tettük át. Ezt a darabot ma délután fotóztam.
Hozzávalók a piskótához: 
5    db        tojás
30    dkg      cukor
20     dkg      liszt 
1      dkg    szódabikarbona
5    kanál víz
krémhez:
2  csomag     tejkaramelles puding por
6 dl     tej
25     dkg      margarin
18     dkg  porcukor.
Tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem. Sárgáját a cukorral kanalanként a vízzel jó alaposan felverem (kb 10 perc). Habverő legmagasabb fokozatán. 1-es fokozatra  leveszem a habverőt kanalanként hozzá keverem a tojás fehérjét és az átszitált lisztet és szódabikarbonát. 


Beleöntöttem a masszát a keretbe az alufólia miatt most a sütőt 200 fokra melegítettem elő. 45 perc alatt sült készre ( gáz sütő).
Tészta a keretben.
Sütés közben megfőzöm a pudingot félreteszem hűlni:
 
Szoba hőmérsékletűre kihűlt beteszem a hűtőbe. 
Kikeverem közben a margarint és a porcukrot.
 Hideg pudingot hozzá keverem.
Kihűlt tortát három felé vágom:
Első lapot vissza teszem a keretbe.

Rákentem egy réteg krémet utána megint piskóta megint krém.


 Rátettem a tetejét levettem a keretet.
Csoki mázat készítettem:
3 kanál kakaó 3 kanál cukor  3-4 kanál víz. Forrásig keverem leveszem a tűzről 4,5 dkg vajat keverek hozzá ráöntöm  a tortára szépen elsimítom:
25 dkg porcukor 1 tojás fehérje keverékével dekoráltam:  





 



 





13 megjegyzés:

Bianka írta...

Szerintem nagyon guszta lett. És legyen inkább omlós, mint száraz

Maryenne írta...

Köszi Bianka! Hát ez omlós lett az biztos!

Livi írta...

Én is az omlós tortára szavazok! Nagyon finom lehetett!

Brigitta írta...

Nekem is tetszik,nagyon guszta!

Maryenne írta...

Köszönöm Livi és Brigi!:) Ünnepeltnek is tetszett!

Névtelen írta...

Nagyon kellemes a blogod olvasni!
Biztosan versenyeztetned kellene a www.blogverseny.info oldalon :)
Mila

Maryenne írta...

Köszönöm névtelen!

Viki írta...

Én is csatlakozom az "omlósok" táborához, de ha Mary ! még egyszer az életben megtanítanál vizespiskótát sütni!!!! hát az lenne számomra a legnagyobb boldogság.

Nagyon-nagyon szép és gusztusos lett, az ízéről már nem is merek álmodozni.

Miminek kívánunk nagyon-nagyon boldog születésnapot.

Maryenne írta...

Viki leírtak alapján sütőm és nagyon finom! Köszönöm a dicséretet és a jókívánságot átadom!

ivan írta...

Kedves Maryeenne.
Örömmel köszöntelek az olvasóim között.Szeretném,hogy jól éreznéd magad nálam,mert nálam inkább a "derű" van túl súlyban és azt nem engedem "fogyó kúrázni."
Most, hogy blogodat megismertem, jut eszembe, hogy a te recepted alapján készítettem krémest,azóta is így készítjük.:)

Maryenne írta...

Iván köszönöm kedves szavaidat.
Megyek majd hozzád derülni!

Viki írta...

Mary ! Hogy ebből én hogy maradtam ki, de most örülök, hogy láttam. Na látod, ezért jók a fázisfotók. Én vizuális vagyok, ha látom jobban megjegyzem, mintha százszor elolvastam volna.
Igy most már értem, csak még azt nem, hogy azért melegítetted csak 200 fokra a sütőt, mert fólia volt alatta ? ha nincs fólia, akkor magasabb fokra melegíted a sütőt ????

Maryenne írta...

Viki akkor kisebbre állítom ha nincs fólia!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis