Kipihentem magam de annyira összejöttek a teendők, hogy hiába sütöttem főztem néha még fotóztam is csak az írásra nem maradt idő. Elkezdem pótolni az elmaradt lemaradást.
Tegnap délelőtt Karamell krémes tortát sütöttem Mimi 20. születésnapjára. Mimi Tiborom barátnője. ( Lazább keretek között de elég hosszú ideje. )
Annyira laza lett, hogy nem tudtuk tálra áttenni!
Fele elfogyott akkor tettük át. Ezt a darabot ma délután fotóztam.
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 dkg szódabikarbona
5 kanál víz
krémhez:
2 csomag tejkaramelles puding por
6 dl tej
25 dkg margarin
18 dkg porcukor.
Tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem. Sárgáját a cukorral kanalanként a vízzel jó alaposan felverem (kb 10 perc). Habverő legmagasabb fokozatán. 1-es fokozatra leveszem a habverőt kanalanként hozzá keverem a tojás fehérjét és az átszitált lisztet és szódabikarbonát. Tészta a keretben.
Sütés közben megfőzöm a pudingot félreteszem hűlni:
Szoba hőmérsékletűre kihűlt beteszem a hűtőbe.
Kikeverem közben a margarint és a porcukrot.
Hideg pudingot hozzá keverem.
Kihűlt tortát három felé vágom:
Első lapot vissza teszem a keretbe.
Rákentem egy réteg krémet utána megint piskóta megint krém.
Rátettem a tetejét levettem a keretet.
Csoki mázat készítettem:
3 kanál kakaó 3 kanál cukor 3-4 kanál víz. Forrásig keverem leveszem a tűzről 4,5 dkg vajat keverek hozzá ráöntöm a tortára szépen elsimítom:25 dkg porcukor 1 tojás fehérje keverékével dekoráltam:
13 megjegyzés:
Szerintem nagyon guszta lett. És legyen inkább omlós, mint száraz
Köszi Bianka! Hát ez omlós lett az biztos!
Én is az omlós tortára szavazok! Nagyon finom lehetett!
Nekem is tetszik,nagyon guszta!
Köszönöm Livi és Brigi!:) Ünnepeltnek is tetszett!
Nagyon kellemes a blogod olvasni!
Biztosan versenyeztetned kellene a www.blogverseny.info oldalon :)
Mila
Köszönöm névtelen!
Én is csatlakozom az "omlósok" táborához, de ha Mary ! még egyszer az életben megtanítanál vizespiskótát sütni!!!! hát az lenne számomra a legnagyobb boldogság.
Nagyon-nagyon szép és gusztusos lett, az ízéről már nem is merek álmodozni.
Miminek kívánunk nagyon-nagyon boldog születésnapot.
Viki leírtak alapján sütőm és nagyon finom! Köszönöm a dicséretet és a jókívánságot átadom!
Kedves Maryeenne.
Örömmel köszöntelek az olvasóim között.Szeretném,hogy jól éreznéd magad nálam,mert nálam inkább a "derű" van túl súlyban és azt nem engedem "fogyó kúrázni."
Most, hogy blogodat megismertem, jut eszembe, hogy a te recepted alapján készítettem krémest,azóta is így készítjük.:)
Iván köszönöm kedves szavaidat.
Megyek majd hozzád derülni!
Mary ! Hogy ebből én hogy maradtam ki, de most örülök, hogy láttam. Na látod, ezért jók a fázisfotók. Én vizuális vagyok, ha látom jobban megjegyzem, mintha százszor elolvastam volna.
Igy most már értem, csak még azt nem, hogy azért melegítetted csak 200 fokra a sütőt, mert fólia volt alatta ? ha nincs fólia, akkor magasabb fokra melegíted a sütőt ????
Viki akkor kisebbre állítom ha nincs fólia!:)
Megjegyzés küldése