Alcím: Ünnepi cipóink:
Augusztus 20.-ra mindig valami mást kicsit újabbat készítek. Persze cipót már bemutattam a blogomon itt de összetételben kicsit más a mai.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta ( nyanya)
2 tk só
1 tk sikér
1 ek burgonya pehely
2 ek tönköly pehely
20 dkg fehér tönköly liszt
10 dkg kenyér liszt
10 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
0,5 dl olíva olaj
0,5 dl joghurt
2,5 dl víz ( ez lehet több de kevesebb is liszttől függ)
1 tk cukor
1 dkg élesztő
Kenyérsütő tartályába tettem az alapanyagokat a fenti sorrendben. 20 percet dagasztja a gép ezután lazán átgyúrom, kelesztő tálba teszem és kelesztem fél órát ismét átgyúrom. Fél óra kelesztés után ketté veszem két kis cipót formázok, beleteszem a sütőpapírral bélelt jénaiba. 230 fokra bekapcsolom a sütőt.
Fél óra kelesztés után kereszt alakban bevágom, lepermetezem vízzel, egyiket megszórom magokkal. Körülbelül egy órát sütöm. Este vágjuk meg ezért nincs belsejéről fotó utólag lehet, hogy pótlom.
Augusztus 20.-ra mindig valami mást kicsit újabbat készítek. Persze cipót már bemutattam a blogomon itt de összetételben kicsit más a mai.
Hozzávalók:
25 dkg öreg tészta ( nyanya)
2 tk só
1 tk sikér
1 ek burgonya pehely
2 ek tönköly pehely
20 dkg fehér tönköly liszt
10 dkg kenyér liszt
10 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
0,5 dl olíva olaj
0,5 dl joghurt
2,5 dl víz ( ez lehet több de kevesebb is liszttől függ)
1 tk cukor
1 dkg élesztő
Kenyérsütő tartályába tettem az alapanyagokat a fenti sorrendben. 20 percet dagasztja a gép ezután lazán átgyúrom, kelesztő tálba teszem és kelesztem fél órát ismét átgyúrom. Fél óra kelesztés után ketté veszem két kis cipót formázok, beleteszem a sütőpapírral bélelt jénaiba. 230 fokra bekapcsolom a sütőt.
Fél óra kelesztés után kereszt alakban bevágom, lepermetezem vízzel, egyiket megszórom magokkal. Körülbelül egy órát sütöm. Este vágjuk meg ezért nincs belsejéről fotó utólag lehet, hogy pótlom.