Hozzávalók:
16 dkg liszt
4 dkg kakaó
20 dkg cukor
20 dkg vaj
5 db tojás
fél cs sütőpor
12 g házi vaníliás cukor
Csoki bevonat :
20 dkg ét csoki 70 %-os
20 dkg tejszín
Sütőt 200 fokra bekapcsoltam. A sütőkeretet 30x20 cm-re állítom aláteszek sütőpapírt egy gáz tepsibe.
Vajat felolvasztom a tojásokkal a cukorral és a cukorral jól kikeverem mixerrel. Az átszitált sütőporos, kakaós lisztet hozzákeverem. Tepsibe öntöttem és 20 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt kockákra vágtam és bevontam a csoki ganache-al amihez a tejszínt felmelegítettem és beletetettem a felkockázott ét csokit és kis lángon jó krémesre kevertem.
Vanília fagylalt:
Hozzávalók:
0,5 l. tej
3 db tojás
8 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
fél vanília rúd
20 dkg tejszín
Tejet a vanília rúddal meglangyosítom. A tojást a vaníliás cukorral és a cukorral jól kikeverem. Hozzá öntöm a tejet jól összekeverem. Vissza öntöm az edénybe és majdnem forrásig kavarom ( 90 fokosra ).
Hideg vízben lehűtöm és 2-3 órára hűtőbe teszem. Habbá verem a tejszínt hozzákeverem a fagyi alaphoz és fagyasztóba teszem 1 órára. Fagyi géppel 2x 20 percet kavarom félidőbe a fagyi gép oldaláról levakarom. Tálaláskor a muffin tésztára gombócólom. Nem a legolcsóbb de finom kiadós édesség. Körülbelül 12 adag.