2010. január 12., kedd

Jól bevált kenyér.



Limara féle Jól bevált kenyeret sütöttem kocsit másképpen.
Hozzávalók:
2      dl             víz
2      dl             kefir
3      dkg          vaj
20    dkg         öreg-tészta  Limaránál olvasható).
2      kanál       burgonya pehely
2      km          só
10    dkg         tk. tönköly liszt
15    dkg         rétes liszt
25    dkg         sima liszt
1      km          cukor
1,2   dkg         élesztő
Rővidtések :  km- kis mérő amit a kenyér sütőhöz adnak. Tk- teljes kiőrlésű.
Főbb alapanyagok:

Persze nem kötelező ezt használni de nekem nagyon jól bevált alapanyagok.
20 perc dagasztás ( én kenyérsütőben végzem) után kelesztőtálba teszem jól átgyúrom.
kel 20-30 percet átforgatom duplájára kelesztem 30-40 perc megformázom:
 

Sütőzacskóba és formába teszem:
 
kelesztem 20-30 percet, bevágom kel még 10 percet:


Bespriccelem vízzel 230 fokra előmelegített sütőbe teszem kb. 50 percig sütőm.
 





6 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Nagyon szépséges, mint minden kenyered!

Maryenne írta...

Köszi szépen Noémi! Nagyon finom lett főleg annak örülök, hogy a fiúk is megeszik tk. liszttel.

Kiskukta írta...

Én is csak néztem, hogy tettél bele azt is, de akkor fejlődnek a fiaid is e téren!

Maryenne írta...

Tibi mindig megette Párom meg Dani nem. De biztos hogy ha nem is mindenbe de tenni fogok.

Viki írta...

Mary ! Lehet, ha már hamarabb kiegészitetted volna a liszteket észre sem vették volna a fiúk! Ugye, hogy milyen fincsi ? Jól néz ki ez a kenyered is, de jól látom, hogy ez sötétebb, mint máskor szokott, amikor csak fehér lisztből készited ? Vagy csak este fotóztál?

Maryenne írta...

Nem volt hely a konyhában és nem tudtuk kivenni ezért sültebb. Nálam a konyhában nincs természetes fény ezért ott mindig villanynál fotózok.
Nem szeretem ebből a szempontból a konyhát de ez van!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis