Limara féle Jól bevált kenyeret sütöttem kocsit másképpen.
Hozzávalók:
2 dl víz
2 dl kefir
3 dkg vaj
20 dkg öreg-tészta Limaránál olvasható).
2 kanál burgonya pehely
2 km só
10 dkg tk. tönköly liszt
15 dkg rétes liszt
25 dkg sima liszt
1 km cukor
1,2 dkg élesztő
Rővidtések : km- kis mérő amit a kenyér sütőhöz adnak. Tk- teljes kiőrlésű.
Főbb alapanyagok:
Persze nem kötelező ezt használni de nekem nagyon jól bevált alapanyagok.
20 perc dagasztás ( én kenyérsütőben végzem) után kelesztőtálba teszem jól átgyúrom.
kel 20-30 percet átforgatom duplájára kelesztem 30-40 perc megformázom:
Sütőzacskóba és formába teszem:
kelesztem 20-30 percet, bevágom kel még 10 percet:
Bespriccelem vízzel 230 fokra előmelegített sütőbe teszem kb. 50 percig sütőm.
6 megjegyzés:
Nagyon szépséges, mint minden kenyered!
Köszi szépen Noémi! Nagyon finom lett főleg annak örülök, hogy a fiúk is megeszik tk. liszttel.
Én is csak néztem, hogy tettél bele azt is, de akkor fejlődnek a fiaid is e téren!
Tibi mindig megette Párom meg Dani nem. De biztos hogy ha nem is mindenbe de tenni fogok.
Mary ! Lehet, ha már hamarabb kiegészitetted volna a liszteket észre sem vették volna a fiúk! Ugye, hogy milyen fincsi ? Jól néz ki ez a kenyered is, de jól látom, hogy ez sötétebb, mint máskor szokott, amikor csak fehér lisztből készited ? Vagy csak este fotóztál?
Nem volt hely a konyhában és nem tudtuk kivenni ezért sültebb. Nálam a konyhában nincs természetes fény ezért ott mindig villanynál fotózok.
Nem szeretem ebből a szempontból a konyhát de ez van!
Megjegyzés küldése