2010. december 5., vasárnap

Piskóta

A vizes piskótával itt foglalkoztam már most egy könnyebb piskóta következik szintén 24 cm-es formához.
Hozzávalók:
6     db     tojás
18   dkg   cukor
12   dkg   liszt
1     g       sütőpor

Én úgy írom ahogy nekem bevált. 6 tojás fehérjét felverjük félig felvert állapotban adjuk hozzá a cukrot.
Keményre verjük vele utána egyenként hozzá adjuk a tojás sárgáját ezzel is verjük körülbelül 5 percig.
Mindezt a habverő teljes fokozatán.
Ezután jön az, hogy hosszú kísérletezés után jöttem rá arra, hogy a lisztet amit a sütőporral együtt átszitáltam kanalanként szintén teljes fokozaton keverem bele. Nekem így vált be próbáltam fakanállal , habverővel, robot legkisebb fokozatán sajna úgy nem sikerült . Lehet másnak nem válik be  de nekem így sikerült.
Következő írásomban is ezt a piskótát használtam! Remélem délután fel tudom tenni.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ki fogom próbálni ezt is

Mary írta...

Rendben Bianka! Nagyon könnyű! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis