2010. január 18., hétfő

Burgonyás pogácsa.


Tegnapi ebéd sült oldalas volt tört krumplival. A krumpliból  maradt egy jó adagnyi gondoltam sütők belőle kenyeret ( következő írás) de még így is maradt bőven hát akkor abból Burgonyás pogácsa lesz. Elővettem Pelle Józsefné csemegék könyvét és rögtön ki is kerestem a receptet.
Burgonyás pogácsa:
1 dkg elmorzsolt élesztőt 2-3 evőkanál langyos tejjel leöntve kissé megkelesztjük. 30 dkg finomlisztet elmorzsolunk 10 dkg zsírral, összegyúrjuk a megkelt élesztővel, fél tojással (a másik felét félretesszük a kenéshez). 20 dkg  héjában főt ( nekem 24 dkg és maradék tört ) kihűlt burgonyával. Én átgyúrtam és  még 10 percre betettem dagasztásra a kenyérsütőbe. Utána kelesztő tálba fél órát kelesztettem.
200 fokra bekapcsoltam a sütőt. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk apró pogácsákat szaggatunk belőle.  Ettől én eltértem bevagdaltam késsel a tetejét és pizzavágóval kis kockára vágtam. Lekentem a tojással és szép pirosra sütöttem. Nagyon finom pogácsa lett belőle!

4 megjegyzés:

Viki írta...

Jöttem pizzát dicsérni, erre találok szuper jó kis krumplis kockákat, no meg a kenyeret,de erről majd a kenyerednél .

Mary írta...

Elolvastam ! Ma ezt a kettőt tettem fel!

Névtelen írta...

Az a helyzet, hogy a krumplispogi a gyenge oldalam. Már eddig is három sütnivaló között ingadoztam és most itt van ez a pogi negyediknek! Hát nem örülök neki! Hi-hi-hi!
Azonnal kimásoltam, majd megmondom milyen lett, ha megcsináltam! Üdv,
nagyzsuzsa
U.I.: Nem értem mire való ez a szóellenõrzés itt lent. Arra kíváncsiak, hogy tudok-e írni vagy arra,hogy tudok-e gépelni?

Mary írta...

Szia Zsuzsa!
Nekünk ez nagyon ízlett és finom lett! Viszont régóta csinálok pogácsát több mint húsz éve krumplist csak néha !
Szóellenőrzés meg nem tudom, miért van de megérdeklődöm!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis