2010. január 16., szombat

Gombás , császár szalonnás pizza.

Ma pizzát sütöttem E. Margit receptje alapján. Én 1,5 szeres mennyiséget vettem a tésztából így lett  tele két nagy gáz tepsi.
A 0,5 kg gombát megpucoltam felszeleteltem megmostam amíg csöpögött le róla a víz addig előkészítettem a a tésztát a kenyérsütő gépbe 20 percet dagasztottam.
20 dkg szalonnát felkockáztam kicsi olajon megsütöttem rátettem a gombát sóztam, borsoztam. Zsírjára sütöttem:

Lehúztam a tűzről és rátettem 2 tubus spar pizza szószt meg egy kis vizet:
 




10 percet pároltam és lekapcsoltam a gázt.
A tészta 30 perc kelesztés után kivettem a kenyérsütőből :
 



Két cipót formáztam belőle:
 



Kinyújtottam betettem a gáz tepsibe megszurkáltam:
 
Rátettem gombás szószt meg a sajtot  :


Fél órát sütöttem:
 
Persze utána a másikat is  sütöttem!
A Henz pizzaszószt jobban szeretjük de a bkv sztrájk miatt nem tudtunk messzebb vásárolni menni így beértük a spar pizza szósszal.
 



2 megjegyzés:

Viki írta...

Mary ! azt hiszem nálunk egy ekkora pizza két hétig is eltartana. Sajnos az én férjem nem nagyon szereti ezért nem is szoktam csinálni. Ez viszont nagyon jól néz ki.

Mary írta...

Ebből 2 darab készült! Öten voltunk rá! De maradt estére 1/4 Zsuzsi megette!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis