2010. január 6., szerda

Kakaós piskóta tekercs kávés krémmel.


Általában két féle  piskótát használok a vizest már leírtam.
Most ennél egy könyebb lazább jön.
Hozzávalók:
1 db       tojás
3 dkg    cukor
2  dkg      liszt

Most 6 tojásból csináltam a 12 dkg liszt helyett 10 dkg ment és hozzá keverve 2 dkg kakaó.
Először a tojás fehérjét verjük fel félig, beletesszük a cukrot mindet kemény habbá verjük.
 
Egyenként hozzá keverjük a tojás  sárgáját ( habverő legkisebb fokozatával. ).
 
 Utána a liszt kakaó keverékét kanalanként.


Sütő papírral kibélelt  tepsibe tesszük.
 
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
15-20 percig sütjük.
Sütés közben kikeverem a krémet.
Hozzávalók:
4 dl       Hulala tejszín
2 kanál               kávé
10 dkg        porcukor
2 csomag  3 in 1 kávé por


Először a tejszínt keverjük ki félig utána a porcukor a kávé + por.
Könnyű habbá verjük.


A piskótát kisülés után a tepsin hagyjuk kihűlni.
Széleit levágjuk a   krémet rákenjük feltekerjük.
Maradék krémet rákenjük kakaós porcukorral megszórjuk.









3 megjegyzés:

Viki írta...

Mary ! Ez nagyon durva dolog Tőled, ilyen késő este, lefekvés előtt ilyet betenni ? :-) nagyon guszta és micsoda jó kis recept?? !!! háááát ki fogom próbálni, csak heverném már ki a karácsonyt, meg a szilvesztert, de majd beszámolok.

Maryenne írta...

Viki!
Bableves volt délben nem is ettünk hozzá semmit csak kenyeret. Fiúk elmentek ügyet intézni és gyorsan megcsináltam. Körülbelül 1 óra volt!
Ha nincs valami édesség akkor Dani mindig mondja, hogy: Nem sütöttél semmit? Ezért sütők! A krémet tegnap találtam ki! A piskóta egy nagyon régi receptes könyvben van!

Belly írta...

Mary!

Kicsit nézz át hozzám:-D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis