Az oldalasokat előző nap este jól befűszerezzük:
Olajba teszünk sót, borsot, majoránnát, pirospaprikát, átnyomott fokhagymát.
Jól lekenjük vele a húst egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap reggel kivesszük kizsírozott ( 1kg húshoz 2-3 kanál zsír) tepsibe tesszük lefóliázzuk és 200 fokos sütőbe tesszük. 1 óra után fél óránként forgatjuk. Amikor megpuhult ( kb. 2 óra) levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük:
Két napra öt személynek 2 kg oldalast használtam. Második nap is frissen sütöttem.
Így két éjjel állt a hűtőben így még jobban átjárta a fűszer.
Így két éjjel állt a hűtőben így még jobban átjárta a fűszer.
4 megjegyzés:
Imádom,nagyon guszta!
Köszi Brigi ! Mi is szeretjük!
Imádom, nem tudok belőle eleget sütni. Nagyon guszta
Köszi Bianka. Mi is így vagyunk. Hétvégén Daniék Metalfesten voltak de hazajártak aludni. Reggeli kimaradt rögtön ebéddel indítottak aztán mentek is. Jó sokáig kitartott nekik meg jól ment utána a sör!
Megjegyzés küldése