2010. május 25., kedd

Sült oldalas.

Most nem éppen diétás fogás fog következni az biztos. Pünkösdi hétvégén volt ebédünk petrezselymes újkrumplival:
Az oldalasokat előző nap este jól befűszerezzük:
Olajba teszünk sót, borsot, majoránnát, pirospaprikát, átnyomott fokhagymát. 
 Jól lekenjük vele a húst egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap reggel kivesszük kizsírozott ( 1kg  húshoz 2-3 kanál zsír) tepsibe tesszük lefóliázzuk és 200 fokos sütőbe tesszük. 1 óra után fél óránként forgatjuk. Amikor megpuhult ( kb. 2 óra) levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük:
Két napra öt személynek 2 kg oldalast használtam. Második nap is frissen sütöttem.
 Így két éjjel állt a hűtőben így még jobban átjárta a fűszer. 

4 megjegyzés:

Brigitta írta...

Imádom,nagyon guszta!

Mary írta...

Köszi Brigi ! Mi is szeretjük!

Bianka írta...

Imádom, nem tudok belőle eleget sütni. Nagyon guszta

Mary írta...

Köszi Bianka. Mi is így vagyunk. Hétvégén Daniék Metalfesten voltak de hazajártak aludni. Reggeli kimaradt rögtön ebéddel indítottak aztán mentek is. Jó sokáig kitartott nekik meg jól ment utána a sör!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis