Három féle.
Hozzávalók:
140 g kefir
2 dl. víz
1,5 kanál burgonya pehely
1,5 kanál zab pehely
2 tk só
1 tk sikér
0,5 dl olaj (oliva)
25 dkg Öregtészta.
5 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
5 dkg zab pehely liszt
10 dkg tönköly liszt
15 dkg rétes liszt
15 dkg finom liszt
1 tk cukor
2 dkg élesztő
Továbbiakban úgy jártam el mint Limara.
Kelesztés után három bagettet formáztam sütő papiros tepsire tettem letakarva kelesztettem 0,5 órát .
Lespricceltem vízzel egyet simán hagytam:
Egyet magokkal szórtam :
Egyet sajttal:
Két szeletke:
Nagyon könnyű és finom. Köszönöm a receptet Limarának!
6 megjegyzés:
Hogyan formázod, hogy ilyen szép lesz és nem terül szét?
Anna
Anna itt találod a formázást:
http://limarapeksege.blogspot.com/2009/01/aszaltfonys-kesudis-bagett.html
De beteszem az íráshoz is.
Szépségesek lettek, nagyon guszták. Nekem is szétterül, így el kell olvasnom a titkot. A másik, fontos ennyi fajta lisztből, mert máskora nem használnám el?
Köszi Bianka! Nem fontos Limara is egy féléből készíti! Csak én boszi vagyok és mindent kevergetek! :) Mivel minden pék témát én készítek így sok féle lisztem van.
Szia!
Látom, te nem zacsiban sütötted. Akkor mi a titok? :)
Renée most nem zacsiban sütöttem de a kenyeret általában abban sütőm.
Van lidl-es kihúzható formám kettő egyiket a kalácsnak használom a másikat a kenyérnek.
Megjegyzés küldése