2010. szeptember 21., kedd

Paprikás krumpli.


Nagyon szeretjük így sokszor készítek. Tegnap és ma is ez volt ebédre de a kép régebben készült.
Mennyiséget nem igazán írok, mert ez sarcra készül nem igazán mérek semmit. 
Pörkölt alapot készítek olaj, füstölt szalonna, apróra vágott hagymát megpárolok.
Teszek rá piros paprikát, őrölt borsot, fokhagymát, majoránnát, őrölt köményt és kicsi csípős paprikát.
Vízzel felöntöm felforralom. Beleteszem a kockára vágott krumplit. Puhára főzőm beleteszek kolbászt vagy virslit de lehet vegyesen is ezzel is főzöm kicsit. Lehet Gyulai vagy   Lángolt kolbász vagy amihez épp kedvünk van vagy ami otthon található! Mi kenyérrel szeretjük enni ez sajnos a fotóról lemaradt!

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádom, nagyon finom lehet

Mary írta...

Finom volt ez is meg a tegnapi is!:)

Névtelen írta...

Ezt mindenki szereti nálunk is! Néhány éve, amikor egy Franciából idelátogatott barát házaspárnak csináltam egyszer, a barátnőm elkérte a receptet, azóta is csinálja, még vendégeknek is, mindenkinek ízlik. Sőt, a lánya aki Ausztráliában él,ő is sok sikerrel főzi! :-)
NagyZsuzsa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis