2010. december 22., szerda

Mézes zserbó.

Ma készült el 24.-én lesz felvágva. Úgy is teszek fel róla képet. 
Szomszéd nénimtől van a recept évek óta készítem ez alapján..
Hozzávalók:
50    dkg    liszt
10   dkg  vaj vagy margarin
16    dkg   porcukor
1  kávés k.  szódabikarbóna 
4  evőkanál olvasztott méz
4 evőkanál  tejföl
A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk a porcukrot a szódabikarbonát a mézet meg a tejfölből jól kidolgozott  tésztát készítek. 
4 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük (15 perc)  és utána késhát vastagságúra kinyújtva (sütőpapíron)  fordított tepsin kisütjük őket.
Töltelék:
3 db tojás sárga
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5-6 dl  tej
Sima krémet  főzünk belőle. Megvárjuk amíg jól kihűl.   
Ezután kikeverünk 20 dkg vajat vagy margarint 20 dkg porcukorral kis rum aromával.
Ehhez hozzákeverjük a kihűlt krémet! Lapokat megtöltjük vele.
Csoki mázat készítünk a tetejére 2 kanál cukor, 2 kanál kakaó kis vízzel kikeverünk forróra, hozzákeverünk 3 dkg vajat. Bevonjuk vele a legfelső lapot. 1-2 nap pihentetés után fogyasztjuk. 

7 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Ó Mery,nagyon nagyon guszta,ha felszeleteled,kérek szépen belőle!:-)

Mónika írta...

Én is így csinálom! Isteni!

Mary írta...

Ditta küldöm! 24.-én jó lesz?

Móni nagyon szeretjük!:)

Bianka írta...

Mesés nagyon finom lehet

Mary írta...

Bianka tényleg finom!:)

Ditta tortái írta...

Békés,Boldog karácsonyt kívánok!

Mary írta...

Köszönöm Ditta viszont kívánom!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis