Nehezen eljutottam idáig, hogy leírjam ezt a bejegyzést. A meleg meg a teendőim miatt nem volt idom írni!
Kezdeném azzal, hogy netes barangolásaim során, hogy találtam rá erre a piskótára.
Farkas Vilmos iskolai receptként emlegeti két link is jön: You-Tubo-n és Miele főzőiskola azért kettőt teszek hátha valamelyik link nem működik.A videó alapján elkészítettem a piskótát. Nekem gáz sütőben 180 fokon 45 percet sült persze minden tűzhelyen más de nálam ez pontos érték már azóta még egyszer megcsináltuk és működött.
Piskóta nagyon jól körül írt receptje Farkas Vilmos blogján.
Krém receptje:
1 csomag csokis puding, 3 dl tej, 4 kocka étcsoki, alapanyagokból pudingot főzünk. Az étcsokit felkockázva a meleg pudingba tesszük, hogy jól elolvadjon és forrásig keverjük. Jó hidegre hűtjük. 15 dkg vajat habosra kavarunk hozzá teszünk 10 dkg porcukrot azzal is habosítjuk ezután jön bele a hideg puding azzal is keverjük habosra én ezután hűtöm körülbelül egy órát. Habzsákba töltöttem és megtöltöttem vele a két torta lapot.
Betettem a tortát a hűtőbe közben kikevertem a külső bevonatot ami 10 dkg vajból és 3 dkg porcukorból állt ezzel bevontam kívülről a tortát vissza tettem a hűtőbe. Fondant elkészítettem receptje itt. Ezt kicsit pihentettem átszitált porcukron kinyújtottam ráhelyeztem a tortára és szépen elsimítottam ezután körbe levágtam a felesleget ( pizza vágóval). Zsuzsi ezután kék Wilton festékkel megfestette az Ossian logót.
Én meg közben kikevertem 10 dkg vajat 3 dkg cukorral és kék festékkel hűtés után habzsákba tettem és csillag csővel dekoráltam.
Ezúton mondok köszönetet: Farkas Vilmosnak a nagyon finom és könnyű piskóta receptért,
Eszényi Zsuzsinak a segítségért! :)
Kezdeném azzal, hogy netes barangolásaim során, hogy találtam rá erre a piskótára.
Farkas Vilmos iskolai receptként emlegeti két link is jön: You-Tubo-n és Miele főzőiskola azért kettőt teszek hátha valamelyik link nem működik.A videó alapján elkészítettem a piskótát. Nekem gáz sütőben 180 fokon 45 percet sült persze minden tűzhelyen más de nálam ez pontos érték már azóta még egyszer megcsináltuk és működött.
Piskóta nagyon jól körül írt receptje Farkas Vilmos blogján.
Krém receptje:
1 csomag csokis puding, 3 dl tej, 4 kocka étcsoki, alapanyagokból pudingot főzünk. Az étcsokit felkockázva a meleg pudingba tesszük, hogy jól elolvadjon és forrásig keverjük. Jó hidegre hűtjük. 15 dkg vajat habosra kavarunk hozzá teszünk 10 dkg porcukrot azzal is habosítjuk ezután jön bele a hideg puding azzal is keverjük habosra én ezután hűtöm körülbelül egy órát. Habzsákba töltöttem és megtöltöttem vele a két torta lapot.
Betettem a tortát a hűtőbe közben kikevertem a külső bevonatot ami 10 dkg vajból és 3 dkg porcukorból állt ezzel bevontam kívülről a tortát vissza tettem a hűtőbe. Fondant elkészítettem receptje itt. Ezt kicsit pihentettem átszitált porcukron kinyújtottam ráhelyeztem a tortára és szépen elsimítottam ezután körbe levágtam a felesleget ( pizza vágóval). Zsuzsi ezután kék Wilton festékkel megfestette az Ossian logót.
Én meg közben kikevertem 10 dkg vajat 3 dkg cukorral és kék festékkel hűtés után habzsákba tettem és csillag csővel dekoráltam.
Ezúton mondok köszönetet: Farkas Vilmosnak a nagyon finom és könnyű piskóta receptért,
Eszényi Zsuzsinak a segítségért! :)
Másnap reggel fotózva ilyen szép magas lett.
Felvágva.
Krémmel bekenve. Ezt habzsákkal csináltam de utána elsimítottam.
Bevonva fondant-al.
Festve. Zsuzsi első munkája.
Körbe már én dekoráltam.
Egy szelet.
7 megjegyzés:
Mary ,már megdicsértem,de még egyszer nagyon szép lett a torta:-),köszönjük a fázis fotókat is!
Ditta köszönöm a dicséretet! :)
Ha van időm szoktam csinálni fázis fotókat!:)
Köszi Bianka :)
Őszinte elismerésem,nagyon szép lett.
Köszönöm Zsóka mama!:)
Ezer köszönet Marym! :)
Nincs mit Viki! :)
Megjegyzés küldése